Rubriek: Wijn bij het eten

Wijncursus voor studenten en horeca medewerkers

“HORECA MEDEWERKERS en STUDENTEN MET JOB IN HORECA gezocht die op maandag 24 maart in Studio Smaak van Wijn in Soest willen deelnemen aan een ééndaagse voor het Wijnvignet! Onder leiding van een gecertificeerde SWEN wijndocente. Na een intensieve lesdag leg je het basisexamen af = niveau wijnvignet (basis SWEN)! Interesse? Vraag alle informatie op

Lees verder...

Risotto en vis en ….vino!

Wij Nederlanders eten gemiddeld slechts eens in de drie weken vis. En dat terwijl je met vis juist zulke heerlijke en gezonde gerechten kunt maken! In Italië weten ze wel beter… Daar genieten ze meer dan wie ook van La Dolce Vita en komt er dus ook veel vaker vis op tafel. Met een mooie,

Lees verder...

Looking for a glass of wine? De leukste en beste wine bars van Nederland

Wine bars nu gemakkelijk te vinden dankzij nieuwe vriendelijke website wine-bars.nl Amsterdam, 12 november 2013 – Gisteravond is, aansluitend aan de eerste Gastronomie beursdag in de Jaarbeurs Utrecht, de website www.wine-bars.nl gelanceerd. Journalisten en wijnbarondernemers kwamen bij wijncafé Levebvre samen om de introductie van dit nieuwe platform bij te wonen. Deze gloednieuwe website is even

Lees verder...

Alsace Smaakexperience

P E R S B E R I C H T Nieuwe Alsace Campagne Rotterdam, 12 augustus 2013 – Het Conseil Interprofessionel des Vins d’Alsace heeft een nieuw campagneconcept ontwikkeld, dat momenteel wordt uitgerold in de belangrijkste exportmarkten, waaronder Nederland.

Lees verder...

Een wijn-restauranttip!

PERSBERICHT Juni 2013 In de Keuken van Floris viert zeven jaar Restaurant trakteert op negen gangen wijnarrangement   Het Rotterdamse restaurant In de Keuken van Floris kookt al zeven jaar de meest eigenzinnige gerechten voor mensen die zich graag laten verrassen. Op zo’n jubileum moet geproost worden en dus trakteren chefkok Floris Versluijs en zijn

Lees verder...

De tour de France van Smaak van Wijn

De tour de France van Smaak van Wijn gaat zaterdag 20 juli beginnen! Special Frankrijk: Van 20 juli tot 10 augustus brengt het online wijnmagazine Smaak van Wijn de Frankrijkspecial waarbij drie weken lang de wijnstreken van Frankrijk centraal zullen staan! Met tips over restaurants, wijnroutes, wijnhuizen, vinotheken en wijnbars. Met  dank aan Sopexa die ons

Lees verder...

In de keuken van Floris

P e r s b e r i c h t Rotterdam, 6 juni 2012 In de keuken van Floris trakteert op 9-delig wijnarrangement In de keuken van Floris in Rotterdam bestaat inmiddels alweer 7 jaar! Reden voor patron cuisinier Floris Versluijs om zijn gasten een 9-delig wijnarrangement cadeau te doen. Gebruik maken van deze

Lees verder...

Restaurant La Folie

Ze zijn waarschijnlijk de jongste van het hele stel. Van de club “Jeunes Restaurateurs d’Europe”! Maar ze zijn zeker thuis in het universum van smaken, kleuren en geuren en behoren thuis tot het rijk van de inventieve kookkunst, ze hebben talent en passie, ze doen hun lidmaatschap eer aan! Over wie wij het hebben? Over

Lees verder...

Restaurant Boerengat voor Amarone in restaurantweek

PERSBERICHT, Maart 2013  Mooie prestatie behaald door Restaurant Boerengat Hoge waardering tijdens Restaurant Week   Restaurant Boerengat in Rotterdam kreeg bij de afgelopen DiningCity Restaurant Week een prachtige waardering van het publiek. Het restaurant in hartje Kralingen aan de Oostzeedijk bereikte hiermee een plaats in de top drie voor restaurant Prins van Terbregge en Amarone.

Lees verder...

Diner met een Oostenrijkse wijnmaker

Diner met Oostenrijkse wijnmakerOp zaterdag 23 maart verwelkomt Women on Wine Maria en Josef Reumann in restaurant de Altena.   Maria en Josef Reumann hebben een prachtig wijnbedrijf in Mittelburgenland. Het is een gebied waar met name rode wijn geproduceerd wordt. Op deze avond zal het accent dan ook liggen op rode wijn!

Lees verder...

Wijn en vegetarische gerechten …. waarom niet?

Een unieke bijeenkomst, dat was het daar gisterenavond in het Pakhuis van BuyYourWine in Soest, waar het Wijncoachingbureau voor Food&Wine een masterclass had uitgeschreven voor het combineren van vegetarische gerechten in combinatie met wijnen. Niet voor het eerst werden de bekende smaakstijlen (Leer van Klosse) hier uitvoerig behandeld. Midden tussen het wijnwalhalla aan de proeftafel

Lees verder...

Wijnadvies voor bij de Oosterscheldekreeft

Maar dat is niet makkelijk: ‘ga op zoek naar wijnen passend bij de Oosterscheldekreeft’ in de lijn van de uitgave: ‘De Oosterscheldekreeft’! Als je zoals ik een ‘gespleten persoonlijkheid’ bent met een hang naar, een liefde voor lettertjes en foto’s aan de ene kant en wijngepassioneerd aan de andere kant, dan kun je je haast

Lees verder...

Vin de Constance in Fifty Shades Darker

Vin de Constance blijft bijzonder en verwonderen! De wijn uit de oudste wijnstreek van Zuid-Afrika, waarvan de druiven al sinds 1685 verbouwd worden, deed zijn opwachting in het tweede boek van de serie “Fifty Shades Darker” van E.L. James. De wijn wordt dan geschonken tijdens een gemaskerd bal. Tijdens de derde gang, waarbij walnoten en

Lees verder...

Wijnen in Vega sfeer

De Smaak van Wilbrink bracht vanochtend een perfecte groentebouillon. Komt mij goed uit in mijn voorbereidende werkzaamheden voor de vegetarische masterclass aanstaande donderdag. In het pakhuis, aan de proeftafel. Vegetarische gerechten ontmoeten hun wijnen.  Geen koffie maar groentebouillon om mee te starten! Ook hier lees ik over recente cijfers die aangeven dat de vegetarische leer

Lees verder...

Oostenrijkse wijn bovenop de berg!

Tegenwoordig kan ik werkelijk bijna geen seconde meer uit mijn digitale wereld vandaan, of er is al weer iets nieuws in mijn mailbox gegooid! Sociale media doet daar nog een schepje bovenop door via twitter accounts, een facebookpagina en een pagina op Linkedin de computer vol te stouwen met nieuwe wijnfacts! En ME maar roepen:

Lees verder...