Rubriek: The Daily

Nieuws van de Koninklijke SlijtersUnie

De Koninklijke SlijtersUnie is verheugd dat de Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Drank- en Horecawet. In deze wet is een aanpassing opgenomen die slijters de mogelijkheid geeft hun klanten alcoholische dranken te laten proeven. De handhaving van de wet gaat over naar de gemeenten en kan derhalve veel gerichter worden ingezet. Het toezicht

Lees verder...

N,R&F van vandaag de dag

Welcome to Sipp London Bij Sipp London kun je wijnen drinken, per glas, afgestemd op je eigen behoefte. Ze werken met een gebruikersvriendelijk concept, dat iedere gast in de gelegenheid stelt, zelf wijn uit te kiezen. Weekendje London te gaan, Echt deze highlight maar even bezoeken.     Alles over aroma’s en bouquet van de

Lees verder...

NR&F van vandaag de dag

Ben je ook een aards goede proever en kun je uit je hoofd een compositie maken zoals Mozart dat kon, maar niet met ‘noten’  echter met ‘druiven’? Doe dan mee met de Roussillon Dessert Trophy 2012! En ga Zuid-Frankrijk ontdekken!

Lees verder...

De jeugd versus de ouderen

Probleemdrinkers van 55+ zoeken vaker hulp Dat lees ik op de voorpagina van de AD.  Met de  hond in het bos, onder de wandel zo gezegd, denk ik hier verder over na.  De babyboomers hebben geld, tijd en vervelen zich dan misschien?  Een golf van drankzuchtigen schijnt het land te overspoelen! Wauw, dat klinkt niet

Lees verder...

Een reisje naar de Pfalz

Daar ligt een razenddrukke week voor de boeg. Startend vanochtend met (waarschijnlijk) 12 rode wijnen bij de Wijnacademie voor het MV i/o traject. Vanmiddag naar Amsterdam voor een Champagne proeverij, morgen ongetwijfeld wat meer daar over en morgen een lunch met de Pfalzdelegatie waarmee ik op reis ga!

Lees verder...

Op stap met Sara

Sarah, Sarai, Sara…. What’s in a name. De Sara’s vielen de afgelopen weken bij bosjes uit de bomen en ik rolde van de ene Sara naar de andere. De voorlopige laatste, daar gingen we gisteren mee op pad. Na een weekje van fikse voorbereiding, die de internationale grenzen niet schuwde, ging gisteren om (potverdrie) 6.00

Lees verder...

Moederdag special rond Food & Wine op Kasteel Tongelaar

Op zondag  13 mei  a.s. ga ik voor Keizer  Culinair op het landgoed Tongelaar een Moederdag special verzorgen met het thema Food & Wine in de hoofdrol. De ambiance is dit keer wel heel bijzonder. Een sprookjesachtig kasteel tussen Nijmegen en den Bosch.  Om uit te leggen hoe de middag zich gaat ontvouwen, kan ik

Lees verder...

Gastronomisch leesvoer op een rustige zaterdagavond

Wat doe je op een avond als iedereen je verlaat? ‘t Ja dat klinkt dramatischer dan het is! De hotelier verdween naar het hotel, om te werken en heel laat terug te komen. De kinderen vlogen uit, fietsten weg, om nog veel later terug te komen…. Gisterenavond derhalve opgekruld op de bank doorgebracht, met de

Lees verder...

Wijndocenten vergaderen in Weesp bij Miranda Beems Wine Import

Chaos, complete chaos heerst er altijd als je de wijndocenten van het Wijninstituut bij elkaar zet. In welke setting ook, het is altijd hetzelfde. Komen we voor een lunch bij een, met vooraf een didactische workshop in Rotterdam, of  een avondsetting in Weesp bij Miranda Beems, om maar wat voorbeelden te noemen. Het is altijd

Lees verder...

Een Zondagse blog over wijnterminologie

Nondeju, als je Iphone hebt en gebruikt als wekker loop je dus nietsvermoedend om 8.00 uur in het bos, terwijl het dus eigenlijk pas 7.00 uur is. Ik vond het al zo fris, zo mistig en nog stiller dan anders! Ik kon  wel heel goed nadenken tijdens het vogelconcerto tussen de eeuwenoude bomen. Vieilles vignes,

Lees verder...

De laatste les Food&Wine kent een ‘wijnig’ vervolg

Dat was het dan weer, na 9 lessen Food&Wine over smaakstijlen, verfijnde wijnen, volle gerechten, to do’s and don’ts was gisteren de laatste les aangebroken. Wederom in de gastvrije ruimte van het pakhuis van BuyYourWine, waar de groep werkelijk alle weersomstandigheden heeft doorstaan, tot  -18 C aan toe. Maar blijkbaar hebben ze er van genoten,

Lees verder...

De LWJ van Hasseltschool, vijftig jaar na dato

De Reunie van de LWJ van Hasseltschool in Hilversum Vijftig jaar na dato, nou ja, voor mij was het zesenveertig jaar na dato. In 1965 betrad ik  voor de eerste keer het schoolplein van de LWJ van Hasseltschool. Een complete nieuwe school, in een toen nieuwe, kindvriendelijke wijk. Hoewel wij  er misschien net buiten woonden,

Lees verder...

Bubbelend, sprankelend, Haags en heel rosé

Dat waren weer  heel wat kilometers gisteren in ‘ wijnland’.  Eerst in de vroege ochtend richting Eindhoven, waar twee hotelstudenten van de Business School Notenboom een Champagne presentatie hadden voorbereid. Beslist niet slecht. Naast een rosé champagne en een demi sec  van een groothandel waar we de naam even niet van zullen noemen,  (daar mogen

Lees verder...

Een wijnbouwcollege over bodem en klimaat

Bodem en klimaat,  of een inleiding in ‘Terroir” Het leek wel een melkfles waarin ik rondreed, in plaats van op de snelweg richting het diepe zuiden! Zo mistig was het gisterenochtend. Ik was op weg naar een ‘Bodem- en Klimaat’ dag van Gerhard Horstink gehouden op het Horstink landgoed in Hoogerheide. Gelukkig was ik er

Lees verder...