NR&F van vandaag de dag

Ben je ook een aards goede proever en kun je uit je hoofd een compositie maken zoals Mozart dat kon, maar niet met ‘noten’  echter met ‘druiven’?

Doe dan mee met de Roussillon Dessert Trophy 2012! En ga Zuid-Frankrijk ontdekken!

 

Voor de  meest gevreesde wijn-inkoopster van Costco, Annette Alvarez-Peters is het inkopen van wijn of toiletpapier gelijk. Op de website  eater.com vind je het hele artikel met een leuk  filmpje erbij (voor als je even tijd hebt!) Lees vooral ook de comments onder het artikel. Ze zijn eye-opening!

 

“Ik heb er vrede mee dat de bag in box z’n intrede in ons land doet via de ‘onvermijdelijke weg’, een samenwerking tussen de grote importeurs, slijterijen en wijnhuizen. Het was immers wel erg zuur geweest als die bewuste zomer, op het zonnige terras van Mosebacke in Stockholm, een snelle jongen een tafeltje achter ons had gezeten, ons achteloos achtergelaten bierviltje had meegenomen en wél de ballen had gehad er iets mee te doen. En dit nu zou lezen, op z’n privé eilandje in de stille oceaan…”  grappig om te lezen. Op Catch52.nl staat de hele column. En ach…. Wat jammer dat er niet ‘doorgepakt’ is!

 

Omdat onze volgende grote reis naar Zuid-Afrika is, spreekt dit verslag van Pieter en Neeltje mij wel heel verschrikkelijk aan! Lees mee op Pieter-South-Africa-reismee.

Maar wat hier heel speciaal was, was dat dit de eerst wijnboerderij is in Zuid Afrika wat gekocht is door een zwarte man. Zwarte klinkt hier misschien raar, maar van vroeger uit is dat zo geleerd hier. Want er zijn 3 type kleuren wat ze gebruiken blank, zwart en gekleurd. Dus als ik in Zuid Afrika zou wonen ben ik een gekleurd en Neeltje een blanke, en onder zwart verstaan ze de donkere afrikaan.”  Een citaat uit het midden van de column!

 

“Ik voel er echt niks voor om tot het einde van mijn dagen de oesterschotel te serveren waarmee ik bekend ben geworden.”

Sergio Herman

En zo komt het einde van Oud Sluis dan in zicht, maar wanneer? ‘t Ja, alles is  eindig immers!

 

Je hebt er de Heerlickheijd van Ermelo, je hebt er kerken, bos en weide, maar ook een wijngaard? Niet te geloven! Lees en kijk even op de website van deStentor.

Echt leuk!

 

 

Lees ook:MaartenKookt, briljante website voor een passie voor ‘lekker’
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Langs de wijnroute van Zuid Duitsland
Lees ook:Zwarten bezitten nog maar 1,5% van de wijngaarden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NR&F van vandaag de dag

 1. Hans van Rijsinge

  Ik ben het eens dat Bag in Box wijn een goed product is. Ik heb het 5 jaar geprobeerd om in NL een rendabele onderneming van te maken, helaas is dat niet gelukt. Ik ben gestopt omdat het erg veel tijd en geld kost om als eenmansbedrijf marketing te bedrijven naast de gewone zaken zoals transport in koop/verkoop.
  In NL zijn er een groot aantal mensen die het prettig vinden om uit BIB te drinken, echter het zijn er te weinig. De gemiddelde NL heeft geen verstand van wijn en durft het niet de BIB te proberen. Dat is ook niet zo gek, wij hebben niet een wijncultuur in NL zoals bijv. in Frankrijk.
  Ik moet nog zien of de grootbedrijven kans zien om er een succes van te maken. Veel hebben het al geprobeerd en alleen die, die aan de horeca leveren hebben een aardige verkoop.
  Gek genoeg drinken al heel veel mensen in NL al BIB zonder dat ze het weten. In de horeca wordt er getapt netzoals bier, maar zien de mensen dat niet.
  De blogger op catch52 mag wel eens aan wijnkennis gaan doen, zijn opmerking; (Simpelweg omdat de schroefdop meer voordelen heeft ten opzicht van de kurk (nooit meer een wijn die ‘kurk’ heeft bijvoorbeeld!). slaat nergens op, wijn die naar “kurk” smaakt/ruikt is niet goed, maar dat komt niet omdat er een kurk gebruikt wordt, dit komt ook voor bij BIB.
  Gr. Hans

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Hans, je hebt in alle opzichten helemaal gelijk. dank voor je opmerkingen. groetjes, Marja

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>