Rubriek: Nieuws

Berichten uit de wondere wereld van wijn

Magistri vini

PERSBERICHT: NEDERLAND VIER MAGISTRI VINI RIJKER Vandaag ontvingen Petra Janssen, Chris van de Meene, Fransbert Schermer en Jan Vegter het diploma Magister Vini uit handen van de voorzitter en secretaris van de examencommissie Magister Vini, Rob Zey en Wim de Graaf. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Het is

Lees verder...

Word jij de nieuwe Wijnblogger?

In dit wijnblog kwamen mijn wijnbezigheden bij elkaar. Schrijven en wijn. Ik kreeg er enorm veel energie van. Echter toen ik na het hoteltraject bij Accor als manager van een aantal hotels, overstapte van de hotellerie naar het restaurantwezen heb ik niet kunnen vermoeden dat ik zoveel jaar later mijn eigen wijnschool zou runnen. En

Lees verder...

RUBEN KWAKMAN WINNAAR TROPHEE HENRIOT 2014

PERSBERICHT – maandag 22 september  Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelier wedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’.

Lees verder...

Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

Persbericht Utrecht, 9 september 2014-  De 4e editie van vakbeurs Gastronomie zal geopend worden door niemand minder dan Albert Adrià en Ivo Niehe. De Spaanse Albert Adrià is samen met zijn broer wereldberoemd geworden met hun Catalaanse Restaurant elBulli, welke meermaals is uitverkozen als beste restaurant ter wereld. Albert Adrià behoort dan ook absoluut tot

Lees verder...

Intiem genieten aan Utrechtse gracht

Persbericht – Robuuste restyling voor restaurant Den Draeck De bruisende studentenstad Utrecht kent veel verborgen historische plekken. Restaurant Den Draeck is zo’n plek, waar je kunt dineren in een 12de eeuwse werfkelder aan de Oudegracht. Onlangs heeft de horecazaak een restyling ondergaan. Op de wanden prijken nu levensgrote afbeeldingen van de historisch binnenstad. Door de

Lees verder...

Foodelicious Food & Gifts ontwikkelt exclusieve mystery foodbox

Ingezonden – Foodelicious Food & Gifts in Rotterdam introduceert de Foodelicious Box, een exclusieve verrassingsdoos met minimaal zes food & drinkproducten die elke twee maanden naar abonnees wordt gestuurd. De box bevat de allernieuwste items die nog niet in de winkel en webwinkel van Foodelicious verkrijgbaar zijn, aangevuld met bestaande toppers. De box is alleen

Lees verder...

Wild Pig actief in Nederland

Introductie van wijnpouches voor onderweg  Apeldoorn, 26 juni 2014. Gisteren ontving Stichting Natuur Veluwe een wijncheque ter waarde van voldoende Wild Pig wijn voor het werven van donateurs voor de Stichting. De overhandiging vond plaats in de natuurlijke habitat van het Nederlandse wilde zwijn tijdens een wildwandeling met de wijnmaker op de Veluwe. In het

Lees verder...

Winnaars Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014 bekend

Tijdens een drukbezochte consumentendag van de Perswijn Voorjaarsproeverij zijn de winnaars van het  Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014 bekendgemaakt. In een volgepakte zaal reikte Ronald de Groot oorkondes uit aan de winnaars en de nummers 2 en 3  in de verschillende categorieën. Ook werd de Koopgids Voorjaar & Zomer gepresenteerd waarin naast de top 3 ook

Lees verder...

DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Ingezonden: Chef van de toekomst gaat voor Folie Culinaire op zoek naar de Parijse toppers van morgen De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain,  afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk en ver daarbuiten gezien als het talent van dit moment en als dé

Lees verder...

Drie generaties uit een thee family!

Ingekomen stuk: Drie generaties van theemerk Dilmah in het InterContinental Amstel Amsterdam om op traditionele wijze de ‘Seasonal First Serve’ te ‘cuppen’ Royal Afternoon High Tea in InterContinental Amstel Amsterdam Amsterdam, 15 april 2014 – De familie Fernando bood in het InterContinental Amstel Amsterdam twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan: de Opata Estate Flowery

Lees verder...

Kersverse vinologen aan de Wijnacademie

PERSBERICHT Nieuwe vinologen van de Wijnacademie: diversiteit, passie en avontuur.   Maarn, 28 maart 2014. Tijdens een feestelijk diner op donderdag 27 maart in restaurant Het Bergpaviljoen in Amersfoort ontvingen 34 kersverse vinologen uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het bijbehorende speldje.

Lees verder...

Hugo by Zadi

Ingezonden bericht: Het maakt niet uit welk label wij erop plakken, de consument is hierin de eindbeslisser. De enige echte, l’orginiale, the original flavoured Hugo …. Maar wat is een “Hugo” nu eigenlijk? Hugo l’originale by ZADI Drinks is een trendy Italiaanse drankje en een van de meest geliefde cocktails in Noord- Italië. Vanwege zijn

Lees verder...

Wandel voor een ander – Barefoot

Vanaf februari 2014 start het actieplatform www.wandelvooreenander.nl voor alle wandelaars die hun prestatie willen gebruiken om geld op te halen voor een goed doel. Het gebeurt steeds vaker dat wandelaars hun hobby en hun prestatie inzetten om geld en steun te verzamelen voor een goed doel. Het platform WandelVooreenAnder wil deze ontwikkeling graag stimuleren en

Lees verder...

Genomineerden VENUEZ Hospitality & Style Awards 2013

 PERSBERICHT 7 januari 2014 Horeca- en hospitalitybranche wacht in spanning Op maandag 10 maart 2014 worden de felbegeerde VENUEZ Hospitality & Style Awards 2013 uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. De nominatielijst  is opgesteld aan de hand van gepubliceerde venues in VENUEZ Hospitality & Style Magazine in 2013. De jury bestaat uit professionals uit de hospitality

Lees verder...

Cocktails van Barefoot

Ingezonden bericht, december 2013 Winter Warming Cocktails van Barefoot Hartverwarmende recepten bij dalend kwik Van boswandelingen tot knisperkoude sneeuwpret: tijdens de winterse maanden zorgen activiteiten in de buitenlucht voor tintelende vingers en bijna bevroren tenen. Maar met de winterse cocktailrecepten van Barefoot ben je de kou zo weer vergeten. Choco-tini en Mull-licious, Barefoot’s Winter Warming

Lees verder...