Rubriek: Nieuws

Berichten uit de wondere wereld van wijn

Scriptieprijs WIJN uitgereikt

Vanmiddag is tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het Productschap Wijn in Zoetermeer voor de achtste keer de ScriptiePrijs Wijn uitgereikt. Winnaar van de ScriptiePrijs Wijn 2013 is Nikolay Georgiev met zijn scriptie: In Search for Authenticity: The Case of Wine Back Labels. Nikolay heeft zijn scriptie geschreven als afsluiting van zijn Masterstudie aan de Universiteit

Lees verder...

By the Grape winery ‘Beste wijnwinkel van Nederland 2014’!

Gefeliciteerd By the Grape! Heet van de persen rechtstreeks uit de Wittenburg. En de winnaar is…. Vandaag is in Kasteel Wittenburg in Wassenaar tijdens de Winterproeverij van vakblad Perswijn de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Beste Wijnwinkel van Nederland 2014. By the Grape winery Velp mag zich een jaar lang Beste Wijnwinkel van Nederland

Lees verder...

Vernieuwde Hoofdstad Brasserie in De L’Europe: laagdrempelig, verrassend, vernieuwend

Chef Richard van Oostenbrugge presenteert eerste “totally cocotte” kaart Amsterdam, 22 oktober 2013 – Vanaf vandaag presenteert de Hoofdstad Brasserie in De L’Europe al haar gerechten in cocottes. Enkele trendwatchers en foodbloggers schreven dit jaar al over de aankomende ‘trend’ van koken en serveren in traditionele Franse cocottes. Het is in ieder geval iets wat

Lees verder...

Nieuwe cursuslocatie voor het WIJNinstituut.

Studio Smaak van Wijn gaat open! Aan het einde van deze maand zal in Soest de jongste locatie van het WIJNinstituut haar deuren openen! Studio Smaak van Wijn! In Studio Smaak van Wijn komt de wijnbeleving voorop te staan! Huiskamergevoel! In de studio kun je  terecht voor wijnadvies, voor wijnlessen, voor recepten, voor wijnkennis, wijngadgets,

Lees verder...

Symington Family Estates aanwezig op TFWA World Exhibition

Symington Family Estates zal dit jaar voor het eerst als exposant deelnemen aan de TFWA World Exhibition. Deze grootste duty free en travel retail beurs ter wereld vindt plaats van 20-25 oktober in Cannes en staat bekend als toonaangevend voor premium merken. Symington Family Estates is eigenaar van een aantal prestigieuze premium port merken, waaronder

Lees verder...

Wines of South Africa (WOSA) heeft een nieuwe CEO

Persbericht Wines of South Africa Wines of South Africa (WOSA) heeft een nieuwe CEO benoemd. Het is de internationale marketingspecialiste Siobhan Thompson die met ingang van november Su Birch zal opvolgen. Birch blijft aan tot het eind van het jaar om een geruisloze overdracht te garanderen. Daarna stapt ze na 13 jaar CEO van WOSA

Lees verder...

Nieuwe structuur en perspectief bij horecaopleidingen

PERSBERICHT                             Nootdorp, 19 september 2013 Beter opgeleide medewerkers voor de Horeca Nieuwe structuur en perspectief bij horecaopleidingen Veel mensen die in de bediening van de Horeca werken, zijn student, zitten op school of doen het werk tijdelijk in afwachting van een job waarvoor ze zijn opgeleid. Ze zien hun bedieningswerk als bijbaan

Lees verder...

Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht

Van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober 2013 vindt in het MECC in Maastricht een nieuw topevent voor de professionele gastronomie plaats: Folie Culinaire (opvolger van de EFFF).  Drie beursdagen lang zijn er doorlopend demonstraties van internationale topkoks en draait alles om culinair genieten, beleven, ervaren, ruiken en proeven. Een scala aan internationale topchefs geeft

Lees verder...

Vindict opent opmerkelijke wijnwinkel in Amsterdam

Gelezen op Vindict – wijn! Glas, staal, hout en prachtig verwerkte wijnelementen… We zijn supertrots op onze eerste fysieke wijnwinkel met een heel eigen en duurzaam design. De officiële opening is in augustus, maar je bent nu al zeer welkom op Elandsgracht 113 in Amsterdam. De afgelopen weken hebben we met ons hele team keihard

Lees verder...

Wijngaard in Zeist

Nieuws uit de eerste stadswijngaard van Zeist !  Wijngaard Hoogbeek & Royen De wijngaard is begonnen! Afgelopen zaterdag gingen 1800 jonge wijnstokken de grond in, met dank aan vrijwilligers, sponsoren en vrienden. Iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen, willen wij heel hartelijk danken. Wij kijken met elkaar terug op een heel

Lees verder...

Smaak van wijn nieuw online magazine

Persbericht Smaak van wijn nieuw online magazine Soest 3 mei 2013 Vandaag is, na een indraaiperiode, het nieuwe online wijnmagazine Smaakvanwijn.com gelanceerd. Het zoveelste?  Nee, aldus hoofdredacteur Marja van Beek, wel het uitgebreidste. Want het voegt toe, wat je bij andere wijn-websites niet aantreft. Het magazine is een initiatief van het Wijncoachingbureau Soest. “Smaak van

Lees verder...

Duurzaamheid hoog bij WOSA

CEO Su Birch van Wines of South Africa (WOSA) is door de internationale drankindustrie gelauwerd voor haar rol in het bevorderen van duurzaamheid in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hiermee won zij ‘The Drinks Business Green Awards Lifetime Achievement Award’ van 2013. De ‘Lifetime Achievement Green Award’ is de hoogste jaarlijkse eer in ‘’s werelds grootste programma

Lees verder...

Umami opent 7e restaurant in Eindhoven

PERSBERICHT Maart 2013     Gezonde Aziatische keuken van chef-kok Han Ji breidt opnieuw uit   Ook Eindhoven kan binnenkort genieten van de moderne Aziatische keuken van Chef-kok Han Ji. Begin mei opent de zevende vestiging van zijn succesvolle concept Umami in de Lichtstad. Met zijn bijzondere kookfilosofie, waarin gezondheid en het gebruik van verse

Lees verder...

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt Executive Chef Miele Culinary Institute

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt zal per 1 juni 2013 aantreden als Executive Chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. De heer Robberegt heeft ruime ervaring opgedaan in vele gerenommeerde restaurants en is sinds 2005 chef de cuisine van Grand Restaurant Karel V (*) in Utrecht. Jeroen Robberegt ziet veel kansen om met zijn kennis

Lees verder...

Taittinger Comtes de Champagne

PERSBERICHT: Texel in de ban van Taittinger Comtes de Champagne Texel, maandag 11 maart 2013 Waddeneiland Texel was vandaag in de ban van een exclusieve proeverij van Taittinger Comtes de Champagne. Op de spraakmakende locatie  Restaurant Bij Jef werden nationale top chefs en sommeliers verwend met een unieke verticale proeverij en een exclusieve lunch. De

Lees verder...