Drie generaties uit een thee family!

Ingekomen stuk: Drie generaties van theemerk Dilmah in het InterContinental Amstel Amsterdam om op traditionele wijze de ‘Seasonal First Serve’ te ‘cuppen’

Royal Afternoon High Tea in InterContinental Amstel Amsterdam

Amsterdam, 15 april 2014 – De familie Fernando bood in het InterContinental Amstel Amsterdam twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan: de Opata Estate Flowery Broken Orange Pekoe 1 en de Craighead Estate Fine Silver Tips. De culinaire top van Nederland was uitgenodigd om onder begeleiding van de familie Fernando de zeldzame thee te ‘cuppen’ om zo de karakteristieken te ontdekken. Hiermee werd op traditionele wijze getoond hoe de thee gezet en gedronken hoort te worden. Vervolgens werd een uitgebreide Royal Afternoon Tea geserveerd waar de ‘Seasonal First Serve’ en andere Single Estate theeën van Dilmah de gerechten begeleidden. Maître Sommelier Ronald Opten van sterrenrestaurant La Rive creëerde de Afternoon Tea en bedacht de zogeheten ‘pairings’, ofwel de op elkaar aansluitende combinaties van thee en gerechten. Quote Ronald Opten “De zeer hoogwaardige theeën van Dilmah laten zich op unieke wijze combineren. Daarnaast is het zeer bijzonder dat we in het bijzijn van de familie Fernando deze Afternoon Tea mogen presenteren”, aldus Opten. De Royal Afternoon Tea en de VOC Afternoon Tea met Dilmah theeën wordt de komende periode in het InterContinental Amstel Amsterdam aangeboden. Zie hier de video van zaterdag jl.: https://vimeo.com/91920788.

Dilmah Real High Tea Challenge

Dilmah maakt zich al jarenlang sterk voor de innovatieve en hoogwaardige High Tea. Fernando riep de Real High Tea Challenge in 2007 in het leven om internationale chefs uit te dagen. Om zo het product thee en de oneindige gastronomische mogelijkheden met thee te verkennen, begrijpen én toe te passen. Het gaat hierbij om het gebruik van thee als drank (Tea Mixology) en ingrediënt (Tea Gastronomy). Afgelopen jaar werd voor het eerst in Nederland de Dilmah Real High Tea Challenge georganiseerd. De Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge is gewonnen door de chefs van het InterContinental Amstel Amsterdam. Chef patissier Joost van den Hoven en bartender Rob Rademaker waren als team samen verantwoordelijk voor de winnende recepten en ontvingen met de hoogste score een gouden medaille. Zij wisten de jury te verrassen met een moderne High Tea met (naar eigen zeggen) een ‘knipoog’ naar het klassieke waarbij tradities, zintuigen en interactie voorop staan. In oktober 2014 vindt wederom een Nederlandse editie plaats van de Real High Tea Challenge, waarbij kandidaten zich kunnen kwalificeren voor de internationale High Tea Challenge in Sri Lanka.

Opata Estate Flowery Broken Orange Pekoe 1 (op traditionele wijze geoogst en geproduceerd op 12 maart 2014, productieomvang 50kg)

In 1903 werd Opata Estate aangelegd in het spectaculaire gebied dat aan de oostkant grenst aan de uitlopers van Adams Peak en aan de zuidkant van de Rakwana bergketen. En 111 jaar later brengt de plantage  nog steeds thee van uitzonderlijke kwaliteit voort. Deze in gelimiteerde oplage maakt deel uit van een partij van 50kg, die gedurende twee uur in een koele, vochtige omgeving een natuurlijke oxidatie heeft ondergaan. Het theeblad is esthetisch perfect, zwart, gekruld en met zilveren accenten. De thee toont haar complexiteit met smaaknoten van gestoofd fruit, mout en kruiden, is helder en elegant en heeft body en een stevige textuur.

De amberkleurige thee ziet er verfijnd uit en is uniek door de combinatie van textuur, helderheid en smaak, die gevolg is van de seizoen specifieke weersomstandigheden.

Craighead Estate Fine Silver Tips (op traditionele wijze geoogst en geproduceerd op 12 maart 2014,productieomvang 12kg).

Craighead Estate werd in het begin van de twintigste eeuw  in de regio Nawalapitiya aangelegd, midden in de pittoreske Gampola vallei en aan de noordzijde uitkijkend op de Pidurutalagala bergketen. Op een hoogte van ongeveer 1.150 meter  produceert Craighead Estate  een zeldzame en uitzonderlijke Silver Tips. Deze Fine Silver Tips is handgemaakt van de pure bladknoppen van een speciale variëteit van de theeplant Camellia Sinensis, die op maar een enkel veld van Craighead Estate verbouwd wordt. Het verse blad heeft de karakteristieke zilverachtige glans van Silver Tips en geeft een delicate jade kleurige thee. Na het zetten van de magnifieke witte thee heeft het blad een unieke frisse geur, met tonen van citrus en zoet fruit. De thee brengt de lente in de mond met tonen van honing, druiven, groene appel en olijf.  De heldere, verfrissende citrus noot is uniek voor de kleine akker

Royal Afternoon Tea in de Lounge

De Royal Afternoon Tea in het Amstel, meestal geserveerd in de Lounge, is een begrip. Wie ervoor reserveert kan rekenen op een culinair festijn dat wordt omlijst door een selectie van vier uitgelezen theeën en vier begeleidende gangen die beginnen met hartig en eindigen met zoet.

VOC Afternoon Tea in A bar

De VOC Afternoon Tea in A bar is een totaal concept waarbij Dilmah thee, specerijen, historie, ingrediënten en gerechten allemaal een rol spelen. Bij de VOC Afternoon Tea draait het om avontuur en wordt de thee soms ook met alcoholische dranken bereid.

Lees ook:Winnaar International Wine Challenge
Lees ook:Een lazy afternoon in het Schulten Hues
Lees ook:Nieuw in Nederland: Sloveense wijnen van Gomila
Lees ook:Engelse rosé wint goud
Lees ook:Wijnproeven in de supermarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>