De vrouw achter de wijn

Al van jongs af aan heb ik het leuk gevonden om te schrijven. Eerst kleine verhaaltjes, grappige voorvalletjes, later de stukjes in de schoolkrant en weer later een column hier en daar.

In dit wijnblog komen deze bezigheden bij elkaar. Schrijven en wijn. Ik krijg er enorm veel energie van. Ik hoop dat het blog met plezier gelezen wordt en dat niemand schroomt om te vragen wat gevraagd moet worden!
De vrouw achter de wijn in het kort: na een leerzaam hoteltraject bij Accor als manager van een aantal hotels, overgestapt van de hotellerie naar het restaurantwezen. Samen met ME, echte vriend en echtgenoot, jarenlang het restaurant in de 17de eeuwse monumentale boerderij ‘t Hoogje in Soest gerund. Na de verkoop als docent voor de Business School Notenboom gaan werken aan de afdeling HBO hotelmanagement.

 

Als vinoloog de educatieve kant op beviel me heel goed. Het Wijninstituut dat er vervolgens bij  kwam, paste precies in de puzzel. Inmiddels nu als eigenaresse van het Wijncoachingbureau, druk met Smaakstijlen en Food&Wine, en tegenwoordig  geef ik allerhande wijncursussen in het pakhuis van BuyYourWine zowel aan wijnprofessionals in wording als aan de particulier geïnteresseerde hobbygastronoom. Wat een enthousiasme leggen deze mensen aan de dag, keer op keer weer geconfronteerd met lastige wijnen, onbekende smaken en bijzondere combinaties. Ze moeten hard werken om mondgevoel en smaaktypes onder de knie te krijgen, maar het is altijd weer bijzonder leuk.

Geniet van het blog!  Opmerkingen en tips zijn natuurlijk heel erg welkom!