Rubriek: Nederland

Feestelijke opening jubileumeditie BBB en Folie Culinaire 2014

Openingsdag trekt 10% meer bezoekers dan vorig jaar Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de heer Lodewijk van der

Lees verder...

Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

Persbericht Utrecht, 9 september 2014-  De 4e editie van vakbeurs Gastronomie zal geopend worden door niemand minder dan Albert Adrià en Ivo Niehe. De Spaanse Albert Adrià is samen met zijn broer wereldberoemd geworden met hun Catalaanse Restaurant elBulli, welke meermaals is uitverkozen als beste restaurant ter wereld. Albert Adrià behoort dan ook absoluut tot

Lees verder...

Intiem genieten aan Utrechtse gracht

Persbericht – Robuuste restyling voor restaurant Den Draeck De bruisende studentenstad Utrecht kent veel verborgen historische plekken. Restaurant Den Draeck is zo’n plek, waar je kunt dineren in een 12de eeuwse werfkelder aan de Oudegracht. Onlangs heeft de horecazaak een restyling ondergaan. Op de wanden prijken nu levensgrote afbeeldingen van de historisch binnenstad. Door de

Lees verder...

nationale wijnweek 2014

In het weekend van 20 en 21 september en het weekend van 27 en 28 september houden maar liefst 64 wijngaarden in Nederland Open Dag. Nederland is een echt wijnland geworden. In ons land wordt nu op grote schaal druiven geteeld en wijn gemaakt. De Nederlandse wijnbouwers produceren jaarlijks meer dan één miljoen flessen. Naast

Lees verder...

Gastvrij Rotterdam

HORECAPROFESSIONALS VERHEUGEN ZICH OP 2e EDITIE GASTVRIJ ROTTERDAM Sterrenchefs Erik van Loo en François Geurds achter de vuren Over een kleine maand vindt voor de tweede maal de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. De vooruitzichten zijn ronduit veelbelovend, de beschikbare expositieruimte is bijna uitverkocht en de indrukwekkende exposantenlijst telt maar liefst ruim 250 klinkende namen. Naast

Lees verder...

Acht praktische tips voor een goede huiswijn

Huiswijn debat levert 8 praktische tips op om goede huiswijn te schenken Gast is bereid vijftig cent meer te betalen voor een goed glas Amsterdam, 25 september 2013 – Gistermiddag vond er op het Inspiratieplein van Gastvrij Rotterdam het eerste Nederlandse Huiswijn debat plaats. Met een levendige discussie tussen de panelleden en circa 100 aanwezigen

Lees verder...

Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire

Persbericht, Maastricht september 2013 Bezoekers verhogen hun culinaire prestaties Op de gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht – van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober – laten internationale sterrenchefs de vakbezoekers veel beleven, ervaren en vooral proeven. Klinkende namen in het programma zijn Jean-Francois Piège en Hans Snijders (geven kookdemonstraties op maandag 7

Lees verder...

Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek 27, 28 en 29 september   Nazomeren in Wijndorp Groesbeek? In het laatste weekend van september vinden in het Gelderse Wijndorp Groesbeek de jaarlijkse Nederlandse Wijnfeesten plaats. Geniet van wijn, wijnbouw en feest. Verras vrienden of familie of verwen jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, muziek,

Lees verder...

Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht

Van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober 2013 vindt in het MECC in Maastricht een nieuw topevent voor de professionele gastronomie plaats: Folie Culinaire (opvolger van de EFFF).  Drie beursdagen lang zijn er doorlopend demonstraties van internationale topkoks en draait alles om culinair genieten, beleven, ervaren, ruiken en proeven. Een scala aan internationale topchefs geeft

Lees verder...

Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire

PERSBERICHT Eerste naam internationale topchef bekend Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire Op dinsdag 8 oktober 2013, tijdens de Folie Culinaire in MECC Maastricht, zal Thomas Bühner met zijn team van restaurant La Vie uit het Duitse Osnabrück een diepgaande demonstratie verzorgen. Deze driesterrenchef staat bekend om zijn ‘complexe keuken’, waarin hij

Lees verder...

Wijngaarden in Limburg

Sinds 1 april 2013 op de planken: Wijngaarden in Limburg. “Wijngaarden in Limburg Waar druivenranken bloeien en mooie wijnen worden gemaakt, moet het leven goed zijn. Druiven vereisen een fijne natuur en een aangenaam klimaat om te rijpen. ’Wijngaarden in Limburg’ getuigt van een regio, zich uitstrekkend over twee landen, waar het leven aangenaam is.

Lees verder...

Wijnhoeve de Colonjes

Wijnhoeve de Colonjes is de grootste wijngaard van Nederland. In het Achterhoekse Groesbeek gelegen. Als je meer dan geinteresseerd bent in het wijnproduct, is het misschien leuk te weten dat je tussen 5 mei en 20 0ktober hier terecht kunt voor een uitgebreide rondleiding met wijnproeverij natuurlijk Met Pinksteren, op Pinksterzondag 19 mei is er

Lees verder...

Wijngaard Hoog Beek & Royen

Wijngaard Hoog Beek & Royen gaat van start! Met behulp van veel vrijwilligers. Zoals de Smaakvanwijn.com. De redactie gaat hier meehelpen!Ontmoet je mede-plukkers!Nu ja… plukkers… Zover is het natuurlijk nog niet. Er moet nog veel gebeuren op de akker. Gespit hebben ze al! En vanaf mei is het planten, mesten, verzorgen. Dat willen ze graag

Lees verder...

Over vrouwenfaam en keuzes maken

‘Vrouwenfaam’ Wat een mooi gezicht! Ik sla het AD open en veel beroemde dames staren mij vanaf het krantenpapier aan. Vrouwen van naam en betekenis! Zij allen hadden een boodschap te brengen en zijn daarom nu opgenomen in de eerste ‘Vrouwenencyclopedie’: “het lijvige standaardwerk 1001 vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis, waarin alle vaderlandse vrouwen die

Lees verder...

Eleveld gaat vandaag weer open

“Een wijnwinkel begin je niet zo- maar. Toch zijn Bert en Ginette Eleveld ‘zomaar’ in dit avontuur gestapt… De winkel zelf stamt uit1918. Toen begon Berts grootvader in Steenwijk een zaak in vis en fruit (kennelijk een gangbare combinatie). Elke volgende winkelier gaf zijn eigen draai aan het bedrijf. Vis en fruit werd achtereenvolgens fruit

Lees verder...