Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire

Persbericht, Maastricht september 2013

Bezoekers verhogen hun culinaire prestaties

Op de gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht – van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober – laten internationale sterrenchefs de vakbezoekers veel beleven, ervaren en vooral proeven. Klinkende namen in het programma zijn Jean-Francois Piège en Hans Snijders (geven kookdemonstraties op maandag 7 oktober), Thomas Bühner en Sang Hoon Degeimbre (beide koken op dinsdag 8 oktober) en Emmanuel Renaut (woensdag 9 oktober).

De ‘menukaart’ van dit internationale topevenement laat verder een keur aan andere kookdemonstraties en gastoptredens zien. Dat betekent naast proeven en genieten vooral ook zien, leren en eigen culinaire prestaties verhogen. Dit alles vind plaats in de sfeervolle Expofoyer waar kwaliteitsdeelnemers hun exclusieve producten presenteren rondom de centrale Saisonnier keuken waarin grote chefs en patissiers uit o.a. Duitsland, België en Frankrijk hun vakmanschap uitdragen.

“Hoe gek je ook doet, zorg dat je gast altijd blijft proeven wat hij eet.” Dat zegt sterrenkok Thomas Bühner van restaurant La Vie uit het Duitse Osnabrück (drie Michelinsterren). Op Folie Culinaire leert hij de bezoekers de kneepjes van het vak en hij bijvoorbeeld zien hoe alles uit één ingrediënt gehaald kan worden.

Maar er is meer dan alleen culinaire gekte op Folie Culinaire. De bezoekers kunnen gebruik maken van speciale hotelarrangementen, kunnen ontspannen reizen naar het MECC met het NS-voordeelticket en hebben gratis toegang tot de gelijktijdig gehouden horecavakbeurs BBB. Na sluitingstijd van Folie Culinaire vinden in de binnenstad van Maastricht gezellige activiteiten plaats, zoals speciale arrangementen van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair en veel live entertainment.

Folie Culinaire hanteert een strikt uitnodigingsbeleid, is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers uit de (top)gastronomie en alleen via registratie te bezoeken. Meer informatie op www.folieculinaire.nl.

Lees ook:Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire
Lees ook:NIEUWE UITINGEN VOOR JUBILEUMEDITIE BBB EN FOLIE CULINAIRE, EDITIE 2014
Lees ook:Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht
Lees ook:59e BBB EN 1e FOLIE CULINAIRE SUCCESVOL AFGESLOTEN
Lees ook:Klinkende namen op BBB en Folie Culinaire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>