Over vrouwenfaam en keuzes maken

‘Vrouwenfaam’
Wat een mooi gezicht! Ik sla het AD open en veel beroemde dames staren mij vanaf het krantenpapier aan. Vrouwen van naam en betekenis! Zij allen hadden een boodschap te brengen en zijn daarom nu opgenomen in de eerste ‘Vrouwenencyclopedie’: “het lijvige standaardwerk 1001 vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis, waarin alle vaderlandse vrouwen die ertoe doen zijn verzameld!” Chapeau!  Hierbij is slechts het historisch belang in ogenschouw genomen! Twee criteria telden:

 • Het gaat om vrouwen van naam en faam uit de Nederlandse geschiedenis!
 • Helaas moesten ze ook wel dood zijn….

Terwijl ik het lees gaan er duizend-en-één alarmbellen in mijn hoofd af. Er is al een boek, een fantastisch boek, met de  veelzeggende titel “1001 wijnen die je geproefd moet hebben”. Maar je kunt op velerlei vlakken een encyclopedisch werk maken in de wijnbusiness….toch?

 

‘WBC’
Ik weet wel dat wij vandaag de gigagrote knoop moeten doorhakken in zake de locatie voor het Bloggers Event van september! Het is een spannende zaak, urgent ook want de kookpot waarin de ideeën sudderen en pruttelen explodeert bijna! Nu willen we, nu moeten we stappen zetten!
Zelf je eigen wijn en eten meenemen zal op de WBC niet hoeven! Opmerkelijk is het dat de tijd ons dwingt om blijkbare zulke rigoureuze stappen te nemen! Neem restaurant Van de Kaart  aan de Amsterdamse Prinsengracht! Werkend volgens het BYOB principe! Daar kun je tegenwoordig een keer per week je eigen wijn meenemen! En in restaurant Basis (ook in onze hoofdstad) kun je je eigen eten meenemen! Slechts de drankjes reken je af.

“We love togetherness and ‘gezelligheid’ that is created by eating good food with good people. Basis offers this as well as freedom of choice: it’s called Bring Your Own Food and here’s how it works: You can eat anything you want in Basis. Order a tasty bite from us, order from a delivery service, bring it from home or buy it at the supermarket. The choice is up to you.” Basis wellicht, maar creatief zeker!

Ik ga aan de gang met de voorbereidingen voor de wijnles van vandaag. Wie weet, misschien kom ik over 100 jaar ook nog eens in een #lijstje terecht…

Lees ook:Madonna doet aan BYOB
Lees ook:Vrouwen drinken meer wijn dan mannen
Lees ook:Wijn maken voor de smaak van Robert Parker en Wine Spectator
Lees ook:Wijn verhoogt de kans op overlijden aan borstkanker
Lees ook:Bring your own food and sipp our wine

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Over vrouwenfaam en keuzes maken

 1. John Bindels

  Pleit jij voor een boek ’1001 vrouwen die je geproefd moet hebben’? Dan is de heer J.Pauw wellicht als ervaringsdeskundige in te schakelen.

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  eh….ik dacht meer aan ‘vrouwen van naam in de wijn’ maar niet zo zeer om te proeven :) toch?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>