Rubriek: Druivenrassen

Poderi dei Colli

PERSBERICHT: BiologischeWijnwinkel.nl haalt Poderi dei Colli naar Nederland Deze maand is BiologischeWijnwinkel.nl,  webshop voor biologische en biodynamische wijnen, begonnen met het importeren van de wijnen van Poderi dei Colli uit de Marche, Italië.

Lees verder...

Druivenplukken in Bordeaux

De periode rondom de wijnoogst is in de Zuid-Franse regio bij Bordeaux één van de mooiste tijden van het jaar.  Een  enorme bedrijvigheid van de wijnboeren, als mieren rond een mierenhoop!  De geur van gistende druiven verspreidt zich over het land. Het is een en al hectiek! Wil je het zelf eens meemaken?

Lees verder...

Nieuw-Zeelandse wijnoogst doet exportmarkt groeien

Goede Nieuw-Zeelandse wijnoogst 2014 zorgt voor extra exportgroei Grote oogst van goede kwaliteit door een uitstekende zomer en vroege herfst Amsterdam 11 juni 2014 – De Nieuw-Zeelandse druivenoogst van 2014 is afgerond en bestaat uit druiven van hoge kwaliteit, dit geldt voor alle wijngebieden die het land kent. “Alle wijnregio’s hebben geprofiteerd van de zeer

Lees verder...

Roze bubbels van Barefoot Altijd een knalfeest met de Bubbly Pink Moscato

PERSBERICHT Oktober 2013 Vrolijk bruisende belletjes en een zachtroze kleur: met de nieuwe Barefoot Bubbly Pink Moscato wordt iedere gelegenheid een feestje. Deze nieuwe lancering van het Californische wijnhuis is een zoete, fruitige mousserende rosé wijn met tonen van sappige mandarijn, granaatappel, frambozen en een vleugje jasmijn.

Lees verder...

Fruitige zomerwijn in vier varianten

Persbericht: Jacob’s Creek Moscato: Rotterdam, 23 april 2013 – Met een veelbelovende zomer in het vooruitzicht brengt Jacob’s Creek, het toonaangevende wijnmerk uit Australië, met vier fruitige Moscato’s een nieuwe smaaksensatie naar Nederland. Jacob’s Creek Moscato is de ideale wijnpartner op een zwoele zomeravond. En of het nu om een picknick, barbecue of heerlijke maaltijd

Lees verder...

De rode wijnen van het Gardameer

De rode wijnen van het Gardameer Het noorden van Italië is nog steeds een populaire vakantiebestemming. Vooral veel gezinnen en stellen reizen ieder jaar weer richting het Gardameer. Van oudsher is dit een bijzondere wijnstreek. De Romeinen verhandelde de wijn met het Midden-Oosten. De wijn moest dus lange afstanden kunnen afleggen en daarom werd er

Lees verder...

Wijngaard Hoog Beek & Royen

Wijngaard Hoog Beek & Royen gaat van start! Met behulp van veel vrijwilligers. Zoals de Smaakvanwijn.com. De redactie gaat hier meehelpen!Ontmoet je mede-plukkers!Nu ja… plukkers… Zover is het natuurlijk nog niet. Er moet nog veel gebeuren op de akker. Gespit hebben ze al! En vanaf mei is het planten, mesten, verzorgen. Dat willen ze graag

Lees verder...

Een wijnlesje Alsace en zo…..

Iedereen is hier thuis weg. Wat een rust. Voordat ze terug zijn, heb ik alle tijd om mijn les voor morgen voor het WIJNinstituut  goed voor te bereiden. We zijn met een groep actieve cursisten beland bij de Alsace en de Bourgogne. Een basiscursus. Het is iedere keer weer een goal voor mij om alles

Lees verder...

De eerste Zeister Wijngaard

Ik heb me aangemeld als vrijwilliger! Nee, niet in de zorg, helaas ben ik daar niet zo goed in, maar als vrijwilliger voor de werkzaamheden bij de inrichting, opbouw, verzorging, oogst en wat er nog meer bij komt kijken bij de eerste Zeister Wijngaard. Het is een project voor Zeistenaren, maar met een beetje goede

Lees verder...

WIJN BEDREIGD DOOR OPRUKKENDE SCHIMMELS

In het FT stond een uitgebreid artikel van Jancis Robinson over de ziektes die op dit moment opstormen vanuit, ja vanuit waar ….? Ernstige zorgen leven onder de wijnboeren die vrezen hun ‘wijnleven’ aan ziektes als esca (zichtbaar door tijgerstrepen op het blad) en eutopiose te verliezen. Nieuw is ook de ziekte BDA oftewel botryosphaeria

Lees verder...

Wijn! Wat wordt het in 2013?

Wijn! En…wordt het zo’n ‘wijnjaar’ als in 2003? Men voorspelde dat het de mooiste oogst ever zou worden, een topjaar voor de wijnen, uitzonderlijk goed! Echter, toch kwamen we wat bedrogen uit. Ik citeer een stukje uit het misschien lang vergeten ‘oogstbericht‘ van René van Heusden op 9 december 2003! “Luxemburg In Luxemburg, het grootste

Lees verder...

De bubbels van het AD

Je kan er niet om heen als je het AD leest: de kop “Bubbelend het jaar uit” is maar liefst twee pagina’s breed. Na de bekendmaking van de lekkerste oliebol gaat een wijnpanel, o.l.v. wijnschrijver Nicolaas Klei, op zoek naar de ware oliebollenbubbel. In zijn kielzog sommelier Ron Verhage van het restaurant Fred. Restaurant Fred,

Lees verder...