Reestlander Groen: Nederlandse vinho verde

Wijngoed de Reestlandhoeve heeft dit jaar naast het gebruikelijke assortiment van rosé, wit en rood ook een groene wijn. De zomer 2010 was de aanleiding voor deze wijn. Een klein deel van de johanniterdruiven was te onrijp om te verwerken met de andere druiven zonder dat dit ten koste zou gaan van de kwaliteit van de Reestlander Wit, een wijn die al verschillende malen met een gouden medaille is bekroond.

Er werd dus besloten om de onrijpe druiven apart te plukken en, met een knipoog naar de Portugese vinho verde, een Nederlandse groene wijn te maken. Het resultaat is een volgens de makers heerlijke knisperfrisse witte wijn met een klein belletje van een vleugje toegevoegd koolzuur.

Een lekkere verfrissende lichte wijn bijvoorbeeld op een mooie zomerse dag. Inderdaad de Reestlander Groen blinkt niet uit in complexiteit maar in zijn frisheid met de smaak van appel, limoen en een klein bittertje. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te maken met de Reestlander Groen. Wijngoed de Reeslandhoeve is elke zaterdagmiddag geopend. De Reestlander Groen is ook te bestellen via de wijn webshop van www.reestlandhoeve.nl.

Lees ook:Feest op Wijngoed De Reestlandhoeve
Lees ook:Fruitige zomerwijn in vier varianten
Lees ook:Waarom drinken we eigenlijk witte wijn in de zomer?
Lees ook:Prosecco en risotto
Lees ook:Witte Bourgogne, schaal- en schelpdieren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reestlander Groen: Nederlandse vinho verde

  1. Reggie

    Belachelijk. Ophouden hiermee

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>