RUBEN KWAKMAN WINNAAR TROPHEE HENRIOT 2014

ruben kwakmanPERSBERICHT – maandag 22 september  Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelier wedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’.

Dit keer was het NGS te gast bij Marcel en Erik Swaghoven in Restaurant Valuas* te Venlo. De jury bestond uit een gemêleerd  gezelschap met onder meer  enkele vakgenoten.

De deelnemende sommeliers toonden in vier wedstrijdonderdelen hun kennis en vaardigheden:

•             pittig theorie-examen, inclusief proeven;

•             praktijkonderdeel waar het combineren van wijn en spijs aan de orde komt;

•             mondelinge beschrijving van twee wijnen;

•             decanteren van een hoogwaardige wijn.

Na deze halve finale vervulden de drie beste deelnemers;  Job Seuren (Librije), Lotte Wolf (Pure C) en Ruben Kwakman (Parkheuvel) elk drie pittige opdrachten en streden om de titel in de finale, die plaats vond in aanwezigheid van publiek. Ruben Kwakman kwam als beste uit de bus en mag zich de komende 2 jaar de beste sommelier van Nederland noemen.
Ruben Kwakman  (werkzaam bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam) winnaar van de Trophée Henriot 2014, krijgt namens WOSA (Wines of South Africa) een reis aangeboden naar Zuid-Afrika, en zal in de preselectie komen voor het WK (Mendoza 2016) en/of het EK (Wenen 2017)
Lotte Wolf presenteert in Soest bij Studio Smaak van Wijn op 20 oktober een masterclass over biologische /biodynamische wijnen!

Banner-De-Eerste-Soester-Wijnschool

Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Sommelier der Sommeliers
Lees ook:Wedstrijd de beste Sommelier van NL
Lees ook:Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland
Lees ook:Gault Millau 2012 prijzen uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>