Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland

Tijdens de Nederlandse Trophée Ruinart, ofwel de wedstrijd om de titel "Beste sommelier van Nederland' van afgelopen maandag 2 april, is Roy Pelgrim als beste sommelier van Nederland uit de bus gekomen. Roy werkt als sommelier in Restaurant Cordial te Oss.

Op maandagochtend 2 april verzamelden 17 sommeliers zich op het mooie landgoed Wolfslaar in Breda om daar hun vakkennis langs de meetlat te leggen. De organisatie van de wedstrijd was in handen van het Nederlands Gilde van Sommeliers in samenwerking met Wijnkooperij De Lange uit Oosterhout, importeur van Ruinart Champagne. NGS commissaris wedstrijden Arie de Weerd en meervoudig winnaar Edwin Raben hebben de hoofden bij elkaar gestoken om een geheel nieuwe inhoud aan de wedstrijd te geven. Wat resulteerde in een spannende en vooral leerzame wedstrijd voor de 17 deelnemers.

De 17 sommeliers, waaronder 2 dames, lieten één voor één hun kennis van wijn en wijn-spijs testen door een ervaren jury, bestaande uit René van Heusden, Peter Bruins, Cees Helder en Cees Vos. Aan het eind van de middag leverde dit 3 finalisten op: Jean-Luc Etienne (Restaurant Savelberg in Voorburg), de 21-jarige Martijn Verkerk (Restaurant Cordial te Oss) en zijn leermeester Roy Pelgrim, eveneens werkzaam bij Cordial te Oss.

De drie heren werden daarna nogmaals getest door de kritische jury en moesten als laatste onderdeel een proeve van bekwaamheid afleggen door voor het publiek een Magnum fles Ruinart Champagne in één keer leeg te schenken, verdeeld over 16 champagneglazen. Dit bleek een moeilijke opgave, omdat geen van drieën hier exact in slaagde.

Uiteindelijk maakte juryvoorzitter René van Heusden op het bordes van het prachtige landhuis Wolfslaar onder een stralend zonnetje bekend dat Roy Pelgrim zich de beste sommelier van Nederland mag noemen. Wat hem uiteraard enkele flessen Ruinart Champagne opleverde en de eer om Nederland tijdens Internationale kampioenschappen te verdedigen.

Opvallend was het aantal jonge, enthousiaste sommeliers die zich hadden aangemeld voor de wedstrijd. De meerderheid van de deelnemers was jonger dan 30 jaar en mag met recht de belofte voor de toekomst worden genoemd.

Meer informatie Nederlands Gilde van Sommeliers:  http://www.sommeliers.nl/  of tel. 0161-492070

Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Wedstrijd de beste Sommelier van NL
Lees ook:Sommelier der Sommeliers
Lees ook:RUBEN KWAKMAN WINNAAR TROPHEE HENRIOT 2014
Lees ook:Sommeliers naar Tokyo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>