Wedstrijd de beste Sommelier van NL

Op 2 april strijden de 22 overgebleven sommeliers om de Nederlandse titel. Je kan erbij zijn…

Op maandag 2 april wordt op Landgoed Wolfslaar te Breda de Trophée Ruinart gehouden. Deze sommelierswedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlandse Gilde van Sommeliers, in samenwerking met Wijnkooperij de Lange bv (importeur van Champagne Ruinart) en Landgoed Wolfslaar.

Er hebben zich 22 sommeliers uit de top van de Nederlandse gastronomie aangemeld voor de Trophée Ruinart. De winnaar wordt afgevaardigd naar de Europese finale welke in 2008 in Frankrijk wordt gehouden.

De Trophée Ruinart is hét evenement waar de beste sommeliers van Nederland hun vakmanschap tonen. Als eerste beginnen we in de ochtend met een praktijkgedeelte, vervolgens moeten de 3 winnaars van de ochtendsessie een theoretische test afleggen. Technieken waarop de deelnemers onder meer worden beoordeeld zijn: het serveren van een Magnum Champagne, het maken van de juiste wijn/spijscombinaties, het corrigeren van een wijnkaart en uiteraard een organoleptische test, waarbij de sommeliers enkele wijnen en distillaten blind moeten proeven en benoemen.

De Trophée Ruinart, die sinds de jaren ‘80 wordt georganiseerd door Ruinart, het eerste champagnehuis, heeft tegenwoordig finales in circa 35 landen in Europa. De winnaar van de Europese editie van de Trophée Ruinart mag zich gedurende 2 jaar de beste sommelier van Europa noemen. De winnaar van de Trophée Ruinart in Nederland is gedurende 2 jaar de beste sommelier van Nederland. 

Middels dit bericht willen wij de Nederlandse pers van harte uitnodigen om op 2 april bij de Trophée Ruinart aanwezig te zijn. Wij ontvangen u graag om u de gelegenheid te bieden verslag uit te brengen van het NK voor sommeliers. Na de finale nodigen wij u van harte uit voor een proeverij met alle champagnes van het huis Ruinart. Een uitgebreid overzicht van deze dag vindt u in de bijlage.

Gezien het beperkte aantal plaatsen tijdens de exclusieve Ruinart proeverij zouden wij het zeer op prijs stellen als u uw komst vóór 18 maart aan ons zou willen doorgeven. Aanmelden kan telefonisch of per email. Ons emailadres is [email protected] en ons telefoonnummer is 0162-447847.

Voor meer informatie kunt u de onderstaande links raadplegen:

http://www.sommeliers.nl/

 

Lees ook:Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:RUBEN KWAKMAN WINNAAR TROPHEE HENRIOT 2014
Lees ook:Sommelier der Sommeliers
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>