Zoektocht naar beste sommelier van Nederland

Bij restaurant Cordial in Oss vindt zondag 15 april het Nederlands Kampioenschap Sommeliers plaats, ook wel de Trophée Henriot genoemd.
Het NK Sommeliers is een iniatief van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS). Ze wordt gehouden in samenwerking met Wijnkooperij De Lange (importeur van Henriot-champagne) en hotel De Weverij/restaurant Cordial in Oss.

Zowel leden als niet-leden van het NGS mogen meedoen aan deze competitie, mits zij werkzaam zijn als sommelier. De winnaar (die twee  jaar lang de NK-titel mag dragen) vertegenwoordigt Nederland bij de Europese en eventueel ook de internationale competitie.

De (Nederlandse) deelnemers worden tijdens de finale aan de tand gevoeld over wijn-spijscombinaties, andere praktische onderdelen en theoretische vragen. De jury staat onder leiding van wijnschrijver René van Heusden.

Sommeliers kunnen zich tot en met zaterdag 7 april aanmelden.

 

Bron

Lees ook:Roy Pelgrim beste sommelier van Nederland
Lees ook:Wedstrijd de beste Sommelier van NL
Lees ook:Sommelier der Sommeliers
Lees ook:Sommeliers naar Tokyo
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>