Rubriek: Proeverijen

proeverijen all over Nederland

Feestelijke opening jubileumeditie BBB en Folie Culinaire 2014

Openingsdag trekt 10% meer bezoekers dan vorig jaar Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de heer Lodewijk van der

Lees verder...

RUBEN KWAKMAN WINNAAR TROPHEE HENRIOT 2014

PERSBERICHT – maandag 22 september  Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelier wedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’.

Lees verder...

Moët & Chandon onthult de GRAND VINTAGE 2006

Rank en gracieus … September 2014 – Na de recente introductie van de Grand Vintage Rosé 2004 presenteert Moët & Chandon nu vol trots de Grand Vintage 2006, een levenslustige en weelderige blanc champagne. Sinds 1920 is deze Grand Vintage Blanc de 39ste vintage die het befaamde huis uitbrengt. Moët & Chandon creëert  alleen Grand

Lees verder...

Gastvrij Rotterdam

HORECAPROFESSIONALS VERHEUGEN ZICH OP 2e EDITIE GASTVRIJ ROTTERDAM Sterrenchefs Erik van Loo en François Geurds achter de vuren Over een kleine maand vindt voor de tweede maal de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. De vooruitzichten zijn ronduit veelbelovend, de beschikbare expositieruimte is bijna uitverkocht en de indrukwekkende exposantenlijst telt maar liefst ruim 250 klinkende namen. Naast

Lees verder...

Perswijn Najaarsproeverij

zondag 26 oktober 2014   Op deze dag is het prachtige Kasteel de Wittenburg het toneel van de Perswijn Najaarsproeverij. Wijnen voor de kouder wordende dagen in het najaar en de winter zullen te proeven zijn aan tafel bij de deelnemende importeurs en wijnwinkeliers, en tijdens een aantal begeleide proeverijen.

Lees verder...

Wijnnetwerken met een knipoog naar de zomer!

Soest, 3 juli 2014 -  De tweede wijnnetwerkavond van Studio Smaak van Wijn. Weer geholpen door de gunstig gestemde weergoden die de zaak bijna twee keer zo groot maakten door een ruim ‘terras’  buiten te creëren. Bijna vanaf het begin rond 20.00 uur stroomde de Studio vol met proefgrage gasten, die zich moeiteloos lieten leiden

Lees verder...

EURO-TOQUES NEDERLAND EN GASTVRIJ ROTTERDAM TEKENEN MEERJARIGE SAMENWERKING

Ingezonden stuk. De Rotterdamse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam en de Nederlandse vereniging voor ambachtelijk werkende koks Euro-Toques hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend.  Euro-Toques organiseert de komende drie jaar diverse activiteiten op de beursvloer in Ahoy Rotterdam. Daarnaast wordt de jaarlijkse Keltum Restaurant Prijs uitgereikt tijdens de beurs. Vanaf 2015 faciliteert Gastvrij Rotterdam ook de finale van

Lees verder...

Een wijnsocieteit in Soest – voor je eigen proefgroep

Veel wijncursisten die een opleiding SWEN of WSET hebben gevolgd, willen graag wijn blijven proeven. Op een geregelde basis.  Het is opvallend echter, hoe lastig het soms blijkt te zijn, een leuk proefgroep te formeren. Soms lukt het echter wel en worden vriendschappen voor het leven gesmeed. Soms gaat het allemaal wat lastiger, of valt

Lees verder...

Perswijn voorjaarsproeverij

Tijdens de Perswijn Voorjaarsproeverij zal er een mooi overzicht van wijnen te proeven zijn uit verschillende landen en wijnregio’s. Het accent van deze proeverij zal voornamelijk – op hier en daar een vooruitblik op de zomer na – op het voorjaar liggen, met op zondag o.a. de presentatie van de Perswijn Koopgids Voorjaar & Zomer

Lees verder...

DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Ingezonden: Chef van de toekomst gaat voor Folie Culinaire op zoek naar de Parijse toppers van morgen De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain,  afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk en ver daarbuiten gezien als het talent van dit moment en als dé

Lees verder...

Drie generaties uit een thee family!

Ingekomen stuk: Drie generaties van theemerk Dilmah in het InterContinental Amstel Amsterdam om op traditionele wijze de ‘Seasonal First Serve’ te ‘cuppen’ Royal Afternoon High Tea in InterContinental Amstel Amsterdam Amsterdam, 15 april 2014 – De familie Fernando bood in het InterContinental Amstel Amsterdam twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan: de Opata Estate Flowery

Lees verder...