EVEN RAMSVIK EN NORTHSEACHEFS OOK NAAR MAASTRICHT

Programma Folie Culinaire 2014 vult zich met spectaculaire namen

Maastricht – De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014 en NorthSeaChefs delen hun passie voor duurzame vis uit de Noordzee. Zij presenteren hun culinaire visie in de demokeuken van de internationale gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht, van 6 t/m 8 oktober dit jaar. Op het programma staan ook de aanstormende Parijse kooktalenten  geïnitieerd door David Toutain, de achtsterrenchef Michel del Burgo en Génération W, het eigenzinnige Waalse culinaire collectief met hun eigen, unieke terroirproducten.

Even Ramsvik, chef en mede-eigenaar van restaurant Ylajali in Oslo, is de Noorse chef die momenteel de toon aangeeft. Hij werkte voor en samen met grote namen in de culinaire wereld w.o. Arne Brimi en Eyvind Hellstrom. Hij won vele grote internationale prijzen, waaronder de Linie Award en hij stond op het erepodium van de Kampioenschappen in Culinaire Kunsten van Noorwegen (Norgesmesterskapet i kokkekunst). Op Folie Culinaire komt Even Ramsvik tonen wat de veelbesproken Nordic Cuisine precies inhoudt.

Duurzame vis
NorthSeaChefs bestaat uit een team van enthousiaste ambassadeurs met passie voor duurzame vis en onbekende vissoorten. NorthSeaChefs promoot het op een verantwoorde wijze omgaan met minder bekende duurzame vissoorten en bijvangst uit de Noordzee. De oprichters van NorthSeaChefs zijn Danny Huyghebaert, Eric Storm van Storm Food, Filip Claeys van restaurant De Jonkman en Rudi Van Beylen van Hof ten Damme. Sterrenchef Filip Claeys komt op Folie Culinaire de gastronomieprofessionals overtuigen van de toegevoegde waarde van duurzame vis uit de Noordzee.

Programma vol culinaire gekte
Naast Even Ramsvik en NorthSeaChefs biedt Folie Culinaire dit jaar nog meer internationaal culinair spektakel. Zo komen de Parijse ‘jonge wolven’ , geselecteerd door David Toutain, ook naar Folie Culinaire. Deze ongekende kooktalenten hebben niet alleen een verbluffend nieuwe kijk op de gastronomie, ook hun manier van koken is onorthodox en grenst bijna aan het manische. De jonge wolven presenteren hun ‘honger naar vernieuwing’ in de demokeuken van Folie Culinaire.

Ook aanwezig is het Waalse culinaire collectief Génération W, een initiatief van Sang Hoon Degeimbre. Génération W presenteert op Folie Culinaire hun visie op de culinaire identiteit van Wallonië, een terroir met een groot scala aan juweeltjes van authentieke keukenproducten. In Wallonië is een echte vernieuwing aan de gang, geen trend maar een echte ontwikkeling. Waalse topchefs hebben elkaar hierin gevonden en hebben zich gebundeld in het collectief Génération W.

Michel del Burgo peinst nu over de invulling van zijn specifieke opdracht om op Folie Culinaire “Kut met peren”, Klotezooi” en “Lulkoek” te bereiden. De opdracht wordt door hem zéér letterlijk genomen, dus met de grondstoffen die bij de benamingen passen. Slager Ernest Lebouille heeft de zoektocht naar de juiste producten op zich genomen.

Gelijktijdig met Bourgondische Horecavakbeurs BBB
De 2014 editie van Folie Culinaire vindt plaats op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 oktober dit jaar in het MECC in Maastricht. Folie Culinaire is de ontmoetingsplaats voor de internationale gastronomie en is een joint venture tussen MECC Maastricht en Culinaire Saisonnier. Folie Culinaire kent een selectief toegangsbeleid voor bezoekers. De beurs vindt tegelijkertijd plaats met de 60ste  Horecavakbeurs BBB die gratis kan worden bezocht door bezoekers van Folie Culinaire.

Lees ook:Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire
Lees ook:NIEUWE UITINGEN VOOR JUBILEUMEDITIE BBB EN FOLIE CULINAIRE, EDITIE 2014
Lees ook:TOPCHEF MICHEL DEL BURGO VERVULT VLESELIJKE OPDRACHT OP FOLIE CULINAIRE 2014
Lees ook:Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire
Lees ook:DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>