Wijnnetwerken met een knipoog naar de zomer!

Soest, 3 juli 2014 -  De tweede wijnnetwerkavond van Studio Smaak van Wijn. Weer geholpen door de gunstig gestemde weergoden die de zaak bijna twee keer zo groot maakten door een ruim ‘terras’  buiten te creëren. Bijna vanaf het begin rond 20.00 uur stroomde de Studio vol met proefgrage gasten, die zich moeiteloos lieten leiden langs witte en rode flessen.

Met als aperitief een zachte, vriendelijke prosecco van Tenuta Piera Marttellozzo uit Friuli in de hand.

Ook bij co-organisator Maurice van Piemonte Wijnen was het achterin  de zaak goed proeven. De brut Rosé Spumante van Valsellera toonde zich bijzonder aangenaam en vriendelijk. Van het huis Francone. De nebbiolo druiven voor deze bubbel worden al eind augustus geplukt wat vroeg is voor de nebbiolo druif. De daarop volgende maceratie met een korte schilweking geeft de mooie roze kleur aan de wijn. Een beauty.

Voor in de zaak – aan de grote proeftafel ontwikkelde zich de goddelijke geur van nebbiolo druiven uit Barbaresco in een van de decanteerkaraffen. De 2006 Rabaja van Giuseppe Cortese  ‘hing’ hier aan het kristal. Mooi geparfumeerd.  “Rabajà is onze belangrijkste wijn”, zegt Giuseppe zelf, “hij heeft een intens en etherisch parfum met frisse tonen die evolueren naar geuren van kruiden, tabak en kreupelhout notities als hij ouder wordt. Een droge, volle en robuuste smaak met een rijke en harmonieuze structuur; granaat rode kleur. Kortom men genoot hiervan met volle teugen.” Tja, een mond vol wijn dus

Andere toppers waren de Solera uit Emporda, naast de wijnen van Sigalas van Santorini. Maar ook de Nyakas uit Hongarije viel in goede aarde. Fris, fruitig, toch wat chardonnay maar zeker niet overmatig of aanmatigend. Misschien gestuurd door de warme zwoele avond, maar een feit is dat de Rosé ‘La Vie en Rose’ – een blend van tannat, merlot en gascogne absoluut ook een van de favorieten bleek te zijn.

Kortom, het was een mooie wijnavond daar in Soest! Begin oktober is de volgende ‘Wijnnetwerken’! Informatie kun je opvragen bij Studio Smaak van Wijn!

Lees ook:Studio Smaak van Wijn
Lees ook:Nieuwe cursuslocatie voor het WIJNinstituut.
Lees ook:In een wereld vol wijn
Lees ook:Het najaarswijnprogramma van Smaak van Wijn
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>