Rubriek: België

Michelin België bestaat 100 jaar

Persberichtgeving: Michelin België bestaat 100 jaar. De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin (SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin.

Lees verder...

Ploppende kurken

Bij Kaat Daens plopten de kurken! Gramolere bestaat. Sterker nog het bestond op 10 december al weer een jaar. Het heeft zich een zekere plaats in wijnland weten veroveren, en dat……dat zeg ik, terwijl ik er nog steeds niet geweest ben! Waar baseer ik dat dan op: Wel, lees het zelf. Lees de korte blogs

Lees verder...

Michelin: Tweede ster voor La Durée

En weer een restaurant met een tweede ster erbij in België. “La Durée bestaat dit jaar vijf jaar en mag dat jubileum vieren met een tweede Michelinster. In het openingsjaar haalde het restaurant meteen een eerste ster. Voor die felbegeerde tweede ster moest Angelo Rosseel (36) iets langer wachten. Restaurantgids Michelin bewierookt de chef voor

Lees verder...

Rising Stars van de Michelin

Naast Grootspraak, de Iens, de Lekker, de SpecialBite, de Elsevier en iedereen die ik nu niet noem, maar ook graag zijn signature afgeeft met een lijst, een “iets” in de culinaire wereld, die ook zo mooi vineus kan zijn, heeft de Michelin het in haar goedheid betaamt, nog iets in het leven te moeten roepen

Lees verder...

Goed wijnjaar voor Limburgse wijn – 2012

Misschien even de tijd nemen voor deze film, hij  duurt immers bijna 10 minuten en dat in een tijd waarin de smartphones van 250 miljoen naar volgend jaar 500 miljoen zullen gaan en we eigenlijk nooit meer tijd voor elkaar hebben dan een ‘smsje‘ of een ‘tweetje‘ lang!

Lees verder...

Bib Gourmand ook in België – Fong Mei

Ja, iets te laat, ik realiseer het me best! Daardoor het ritme van de lijstenmania verstoord. De Bergerac bracht me veel leuke dingen, maar ja, het werk blijft dan even liggen. Sorry, maar voor wie het nog niet weet, is dit dan een interessant bericht. Met de Bib’s die maandag door de Michelin bekend zijn

Lees verder...

Een wijnbouwer is een duizendpoot

De opkomst van de Vlaamse wijnbouw gaat gepaard met ‘groeipijnen en kansen’! “Verkoop Wijnbouwers moeten zelf zorgen voor een afzetmarkt. “In Vlaanderen is er enkel toekomst voor wijn als onderdeel van een toeristisch, gastronomisch of cultureel concept”, zegt professor Houben. “Een Belgische fles wijn kost al snel tien euro door de dure grond en het

Lees verder...

Mega veel wijnen op de Megavino

Hoe is het mogelijk? Goede auto, goede navigatie en toch, in de drukte rond Antwerpen….’t ja eigenlijk al voorbij Antwerpen raak ik ‘lost’! Terwijl ik op weg ben naar Megavino, de grote Belgische wijnmanifestatie in Brussel. Palais nr 3. En dat is tevens mijn geluk! Want op de radio hoor ik van de ‘megafiles’ rond

Lees verder...

Moet de ‘eigen wijn’ de restaurants redden?

Na de “Kus van Thérèse” heeft nu ook België zijn sterrenrestaurantwijjn. Vivendum, restaurant met * gaat hierin samenwerken met wijndomein de Hoenshof. Wijnbouwer Ghislain Houben formuleerde het als volgt: ‘We waren op zoek naar een gereputeerde chef die het zou aandurven om uit de bestaande basiswijnen een eigen blend te maken, zijn naam daar aan

Lees verder...

‘Michel Rolland’ op de wijnproeftafel

Voor onze Belgische buren, dat ze het maar niet ontgaan, bij Gramolere is er weer eens wat te proeven. Een Michel Rolland feestje zo waar. De uitnodiging stond al enige tijd vanaf mijn facebook naar mij te zwaaien, maar het was me ontschoten. Volgens Kaat gaat het met mijnheer Rolland een beetje als volgt: “Michel

Lees verder...

“Zuidflank”, over een wijndrama in België

Wat een heldere visie heeft Jaap van Rennes als het om leven, genieten en wijnmaken gaat! Samen met zijn dochter Joyce zet hij zich in op  zijn Château in Genoelselderen, net over de Nederlandse grens bij Maastricht.En waar Conrad Hilton zei : “Location, location, location”, zegt Jaap van Rennes: “Altijd geld blijven uitgeven om je

Lees verder...

Crisis? Welke crisis? Champagne export naar België stijgt opzienbarend

Gelezen op het communicatieportal van RetailDetail.be Crisis? Welke crisis? De Franse champagneproducenten hebben in 2011 9,6 miljoen flessen uitgevoerd naar onze Belgische buren, zo maakte het Benelux Champagnebureau bekend op de Belgische dag van de Champagnewijnen, een groei met liefst 8,5%.  Daarmee is het land de op drie na grootste invoerder van Champagne, na Groot-Brittannië

Lees verder...

Belgische supermarkten en hun wijnverkoop…uitverkoop

De digitale kant van de De Morgen, vervolgt haar Supermarktwijnen reportage vandaag. De wijnfestivals zijn prima om in de ‘droge’ tijden de wijnvoorraad op een budgettair verantwoorde manier op peil te brengen, maar pas op voor de echte restanten!   “Supermarkten vechten een ware promo-oorlog uit om klanten naar hun wijnrekken te lokken. Kenners waarschuwen

Lees verder...

Lokken Belgische supermarkten met valse wijnkoopjes?

Op de valreep, net voor de start van een proeverij lees ik dit op de Morgen.be! De nieuwe wijnalmanak in je tas, is dus helemaal zo gek nog niet. Dan weet je tenminste wat je koopt! “Supermarkten vechten een ware promo-oorlog uit om klanten naar hun wijnrekken te lokken. Kenners waarschuwen echter voor valse koopjes:

Lees verder...