Rubriek: Anders dan wijn

Handig! Boodschapjes in Toscane

PERSBERICHT: Boodschappenpakket voor je eerste vakantiedag in Toscane Barberino di Mugello (Toscane), 16/07/2014 Families die onderweg zijn naar hun vakantiehuis in Toscane, Umbrië of Marche kunnen hun zelf samengestelde boodschappenlijst van eerste levensbehoeften zoals, koffie, melk, brood e.d. aan ons opsturen.

Lees verder...

Screwpulls koele Mo(nu)menten

Screwpull, fabrikant van innovatieve wijnaccessoires, brengt dit voorjaar koelers met afbeeldingen van monumenten uit New York, Parijs en London. In deze ‘Big City Monuments’ uitvoering is de koeler zeer geschikt als cadeau of op reis. De koelers sluiten om de buik en de hals van iedere 75 cl fles, ook op mousserende wijn- en champagneflessen.

Lees verder...

DAVID TOUTAIN OP FOLIE CULINAIRE IN MECC MAASTRICHT

Ingezonden: Chef van de toekomst gaat voor Folie Culinaire op zoek naar de Parijse toppers van morgen De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain,  afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk en ver daarbuiten gezien als het talent van dit moment en als dé

Lees verder...

Drie generaties uit een thee family!

Ingekomen stuk: Drie generaties van theemerk Dilmah in het InterContinental Amstel Amsterdam om op traditionele wijze de ‘Seasonal First Serve’ te ‘cuppen’ Royal Afternoon High Tea in InterContinental Amstel Amsterdam Amsterdam, 15 april 2014 – De familie Fernando bood in het InterContinental Amstel Amsterdam twee zeldzame theesoorten uit Sri Lanka aan: de Opata Estate Flowery

Lees verder...

Bierinstituut in Scheveningen

PERSBERICHT           Nootdorp, 14 maart 2014   Wijninstituut opent Bierinstituut Vanaf mei 2014 verzorgt het Bierinstituut, zusje van Het Wijninstituut, biercursussen in de speciale proefruimte van Rootz at the Harbour in Scheveningen. Gestart wordt met een Basis-Biercursus van vier avonden, waarin de elementaire principes van het bier maken, biersoorten en bierproeven aan bod komen. Het

Lees verder...

NIEUWE UITINGEN VOOR JUBILEUMEDITIE BBB EN FOLIE CULINAIRE, EDITIE 2014

  Maastricht – Van 6 t/m 8 oktober 2014 is MECC Maastricht dé ontmoetingsplek voor professionals uit de horeca en (top)gastronomie. Dan vinden tegelijkertijd de 60e Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 2e editie van Folie Culinaire plaats, het vakevent voor de internationale gastronomie. Drie dagen lang bruisen het MECC én de stad Maastricht. Horecaondernemers van

Lees verder...

Amsterdam Cacaostad

Ingezonden stuk: Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam Verschillende primeurs wachten op het publiek van Chocoa, we zijn erg enthousiast over de ontwikkelingen en het aftellen van de dagen naar Chocoa kan beginnen! Hieronder vindt u de update van de evenementen; exposanten op de trade fair, de sprekers op de conferentie

Lees verder...

DOCUMENTAIRE ‘NEDERLAND WHISKYLAND’ GEFINANCIERD ZONDER SUBSIDIES

Persbericht: Utrecht – Het is gelukt. Onafhankelijk filmmaakster en whiskyliefhebster Gwen Jansen maakt, zonder subsidies (!), een lange documentaire over de opmerkelijk gepassioneerde cultuur in Nederland rondom Schotse single malt whisky. Via online crowdfunding en gerichte fondswerving is binnen 6 maanden tijd een bedrag van 70.000 euro opgehaald. Producent van de film is JansenJager, beeldmakers.

Lees verder...

Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam

Ingekomen stuk: Na het succes van vorig jaar zijn de voorbereidingen voor Chocoa 2014 in volle gang. Tijdens Chocoa worden er verschillende events georganiseerd voor en over ‘good cocoa, better chocolate’! Ook zal de Trade Fair voor cacao gelanceerd worden, een nieuw onderdeel van Chocoa en uniek in de wereld. Lees hierbij over de onderdelen

Lees verder...

Hugo by Zadi

Ingezonden bericht: Het maakt niet uit welk label wij erop plakken, de consument is hierin de eindbeslisser. De enige echte, l’orginiale, the original flavoured Hugo …. Maar wat is een “Hugo” nu eigenlijk? Hugo l’originale by ZADI Drinks is een trendy Italiaanse drankje en een van de meest geliefde cocktails in Noord- Italië. Vanwege zijn

Lees verder...

Wandel voor een ander – Barefoot

Vanaf februari 2014 start het actieplatform www.wandelvooreenander.nl voor alle wandelaars die hun prestatie willen gebruiken om geld op te halen voor een goed doel. Het gebeurt steeds vaker dat wandelaars hun hobby en hun prestatie inzetten om geld en steun te verzamelen voor een goed doel. Het platform WandelVooreenAnder wil deze ontwikkeling graag stimuleren en

Lees verder...

HORECAVAKBEURS BBB VIERT DIAMANTEN JUBILEUM IN OKTOBER 2014

Berichtgeving vanuit Maastricht: Al 60 jaar meesterschap in Bourgondische gastvrijheid Maastricht – Van 6 t/m 8 oktober 2014 viert de Bourgondische Horecavakbeurs BBB haar 60-jarig bestaan. De BBB, die in 1954 haar eerste editie beleefde, heeft in 2013 een grote revival ondergaan die erg succesvol heeft uitgepakt. De nieuwe uitgangspunten zijn kwaliteit, diversiteit en  sfeer.

Lees verder...

Michelin België bestaat 100 jaar

Persberichtgeving: Michelin België bestaat 100 jaar. De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin (SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin.

Lees verder...

Cocktails van Barefoot

Ingezonden bericht, december 2013 Winter Warming Cocktails van Barefoot Hartverwarmende recepten bij dalend kwik Van boswandelingen tot knisperkoude sneeuwpret: tijdens de winterse maanden zorgen activiteiten in de buitenlucht voor tintelende vingers en bijna bevroren tenen. Maar met de winterse cocktailrecepten van Barefoot ben je de kou zo weer vergeten. Choco-tini en Mull-licious, Barefoot’s Winter Warming

Lees verder...