Rubriek: Anders dan wijn

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt Executive Chef Miele Culinary Institute

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt zal per 1 juni 2013 aantreden als Executive Chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. De heer Robberegt heeft ruime ervaring opgedaan in vele gerenommeerde restaurants en is sinds 2005 chef de cuisine van Grand Restaurant Karel V (*) in Utrecht. Jeroen Robberegt ziet veel kansen om met zijn kennis

Lees verder...

Jeneverfestival

Persbericht Den Haag, 19 maart 2013 Het JeneverFestival dat afgelopen dagen plaatsvond in Amsterdam is erin geslaagd een nieuw publiek te bereiken voor de productgroep jenever. Het bezoekersprofiel van overwegend dertigers en veertigers toont aan dat definitief de aandacht is getrokken van een nieuwe generatie jeneverdrinkers, zo stellen de organiserende Nederlandse distillateurs. De sector heeft

Lees verder...

Duurzaamheid staat hoog bij AH

PERSBERICHT Amsterdam, 21 maart 2013 Albert Heijn meest duurzame supermarkt Koploper krijgt een B label, gemiddelde score onder supermarkten is laag Albert Heijn krijgt het predikaat ‘goed op weg’ met een B label en wint daarmee de Rank a Brand Supermarkt Award. Jumbo zit Albert Heijn op de hielen en krijgt nu nog een C

Lees verder...

Streekmarkt voor Rotterdam: Moes District

Rotterdam is een streekmarkt rijker! Op 17 maart aanstaande ziet Moes District het licht: de markt voor streekproducten, met heerlijk eten uit de regio en ver daarbuiten. Ambachtelijke lekkernijen in een creatieve, inspirerende omgeving. Moes District verbindt, werelden komen er samen. Proef de smaak van streekproducten, shop in de winkels van de Mini Mall en

Lees verder...

‘’Chill it the way you like!’’

OTIMA 1 Een cool en sensationeel drankje uit Portugal. In het Portugees betekent ótima ‘super, excellent, verfijnd’, en dat zegt precies wat het is.   OTIMA 10 uit de koeling met een schijfje citroen of on the rocks. Een origineel aperitief voor de komende zomer op het terras, het strand of in het park. Maar

Lees verder...

CHOCOA FESTIVAL

Hoe lekker is de combinatie van wijn en chocolade! De variëteit van smaken in goede cacao bedraagt ongeveer 700. Te weinig mensen weten dit nog. Aroma’s zoals bloemen, fruit, mineralen en noten proef je terug in betere chocolade. Net als in wijn en koffie. Ervaar het verschil en je haalt zoveel meer uit een chocoladereep.

Lees verder...

Een grand café als Loos

Een kwart eeuw geleden opende in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier een grand café dat zo in Parijs gevestigd had kunnen zijn. Een café dat ervoor zorgde dat Rotterdam wat betreft horeca op de kaart kwam te staan en dat tot op de dag van vandaag een begrip is in de Maasstad. Dit jaar viert grand café

Lees verder...

Erica Terpstra zet lokale helden in Zuid-Afrikaans zonnetje

Sinds een deel van mijn hart in Zuid-Afrika is gebleven, kan ik niet anders dan het land steunen op wat voor manier ook. Door het plaatsen van dit persbericht bijvoorbeeld. Ik zit morgen voor de buis en kijk eens naar Koffietijd! Ook weer iets van jaren geleden Zuid-Afrika eert Nederlandse helden met actie Amsterdam, 14

Lees verder...

Ook de Paus treedt terug

Antoine Bodar sprak op de 85 jarige geboortedag van Paus Benedictus XVI over het wel of niet aftreden van de Paus op dat moment. Vandaag blijkt de Paus hier toch zelf anders over te denken. Hij treedt terug! Paus Benedictus XVI treedt op 28 februari om 20.00 uur terug uit zijn functie. Dat heeft hij

Lees verder...

Festival voor Foodies en Vinies

“Dit jaar beleeft het Food Film Festival alweer haar derde editie! Voor de derde keer luiden we de lente in. Met dit jaar meer ruimte voor de markt op het Timorplein, extra filmvertoningen in Kriterion, meer buurtactiviteiten in Oost, weer een getalenteerd keukenteam, een serie bijzondere films, gekke feestjes, een spannende K’EETQUIZ, leerzame en lekkere

Lees verder...

Toplandbouwer spreekt op NLWBC

Voor de NLWBC 2013 zijn ook de trends in culinaire en vineuze wereld van mega belang! Daar wordt over gepraat, moet over gesproken dus geschreven – geblogd worden! Wij zijn op zoek naar de ‘superboer’ – de agrariër van de toekomst! De driesterren chef, niet van de Michelin maar van het land! Om in september

Lees verder...

Wijnexpert Geurt van Rennes presenteert mogelijkheden wijnbouw voor fruittelers

Persbericht/uitnodiging. Fruitteelt.info / WTE Fruitadvies organiseert op dinsdag 5 februari a.s. in de middag en avond in Huis Brakel (Bommelerwaard) een bijeenkomst met als centraal thema “Fruittelers op zoek naar een beter rendement”. Iedereen is welkom ! Op het programma staat een reeks van interessante sprekers. Een uitnodiging, het gehele programma en informatie over de

Lees verder...

Bijna meer wijnopleiders dan bomen in het bos

Wordt u soms ook niet een beetje ‘iebel’ van alle aanbiedingen in het tropisch regenwoud der wijnopleiders? Je ziet door de bomen het bos feitelijk niet meer. En naast de opleidingen zijn er nog de workshops! De landenthema’s enzevoort. Vandaag een poging om het iets inzichtelijker te maken. Misschien stimuleert het zelfs wel om, als

Lees verder...