Amerikaanse onderscheiding voor Nederlandse auteur

Ingezonden bericht

11 december 2013- Auteur en whiskykenner Hans Offringa heeft voor zijn boek Bourbon & Blues een bijzondere Amerikaanse onderscheiding ontvangen. Sinds kort mag hij zich Kentucky Colonel noemen.

Het is de hoogste civiele eretitel die een individu van de staat Kentucky kan ontvangen. Hij wordt slechts op speciale voordracht toegekend door de Gouverneur en de Secretary of State. Het is sporadisch dat een Nederlander deze eer te beurt valt. Offringa staat nu in een rijtje met namen als Winston Churchill, Muhammad Ali, Elvis Presley, Johnny Depp en George Clooney.

De auteur, die deels in de Verenigde Staten en deels in Nederland woont, zegt erover: “Ik ben hier bijzonder verrast door en erg blij mee. Het is de oogst van jaren zaaien en een waardering voor het vele werk dat ik heb mogen verrichten om whisky in het algemeen en bourbon in het bijzonder in de VS en Europa onder de aandacht te brengen.”

Offringa, wiens foto’s, boeken en artikelen zowel in het Nederlands als het Engels wereldwijd worden gepubliceerd, ontving de titel op voorspraak van de Kentucky Distillers Association.

Lees ook:Versoepelde wijnregels in Maryland USA
Lees ook:Wijnrank uitgereikt
Lees ook:Glazen plafond voor vrouwen in Californische wijnindustrie
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 5: September in Nederland
Lees ook:Lustrumproeverij Wijnkoperij Okhuysen groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>