Rubriek: Spanje

Voor mensen die van spaanse wijn houden

TORRES PAZO DAS BRUXAS IN RESTAURANT VIDA TE HILVERSUM

LAURA FYGI OPENT DE EERSTE FLES TORRES PAZO DAS BRUXAS IN RESTAURANT VIDA TE HILVERSUM Op dinsdag 5 augustus ontving Laura Fygi de allereerst albariño wijn van het Spaanse wijnhuis Torres. Tijdens de introductie in het levendige restaurant VIDA te Hilversum werden de gasten verrast door de frisse, zachte smaak van deze albariño van het

Lees verder...

Contemporaine kunst en Rioja in Bilbao

Bilbao Een niet snel te vergeten reis bracht mij naar Noord-Spanje,  waar ik met een reisgezelschap vol woordkunstenaars en levensgenieters een tussen- en eindstop had op weg naar Campo Viejo bij Logroño Bilbao. Hierover zeker meer in het artikel over de Rioja op Smaakvanwijn.com Onze laatste dag van de reis brachten we zoals gezegd door

Lees verder...

Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada

Reisorganisatie Het Andere Spanje en wijnimporteur Granada Wijnen introduceren een 5-daagse individuele themareis naar het opkomende wijngebied Granada (Andalusië, Zuid-Spanje). De trip is een unieke combinatie van culturele hoogtepunten als het bezoek aan de Koningsstad Granada, de prachtige natuur van de Alpujarras en de verrassende smaken en herkomst van de kwaliteitswijnen uit deze opkomende wijnregio.

Lees verder...

High scores to Terras Gauda

ROBERT PARKER AND INTERNATIONAL WINE CELLAR PROMOTE INTERNATIONAL RECOGNITION OF WINES FROM THE SPANISH TERRAS GAUDA GROUP Pittacum, one of the best values from El Bierzo, according to Robert Parker Critic Josh Reynolds awards high scores to TERRAS GAUDA, PITTACUM and QUINTA SARDONIA wines in Steve Tanzer’s influential U.S. publication, ‘International Wine Cellar’ The famous

Lees verder...

wijn en kookwedstrijden

In Vino lees ik over de Belgische strijd om de Copa Jerez. Met de trotse winnaars uiteraard: sommelier Pieter Frayeman en chef Jelle Castelein. Zij komen beiden van het *** restaurant Hertog Jan in Brugge. Ook chef-kok Gert de Mangeleer en sommelier Joachim Boudens van Hertog Jan  zijn tevreden. “De kracht van Jelle ligt in 

Lees verder...

Spaanse wijnen, van fluweelzacht naar zuiver fris

Men drinkt vaker wijn uit Frankrijk heb ik het idee, omdat deze nog altijd meer bekendheid heeft bij de gemiddelde consument! Of is het onzin? Als ik weleens sta te kijken bij de supermarkt wat de mensen zoal uitkiezen, dan lijkt het dat ze sneller een Franse wijn in hun karretje knallen, dan één uit

Lees verder...

Decembermaand: de tijd van de bubbels

Maar dat hoeft echt niet perse Champagne te zijn. Dat mag wel, maar het hoeft niet. Je hebt zo’n brede range in bubbelland, dat je je goed moet afvragen, waar heb je de wijn voor nodig, met wie ga je de bubbel drinken en wat ga je erbij eten of juist niet eten! Dit filmpje

Lees verder...

DRIEDELIGE SPAANSE WIJNCURSUS GROOT SUCCES

Het Wijninstituut verzorgde onlangs een driedelige Spaanse wijncursus gericht op de Spaanse wijnliefhebber en professional. Het doel van de cursus was om een actueel beeld te geven over Spanje als wijnland. Hierbij werd vooral een accent gelegd op de druivenrassen, wijnstijlen en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen. De cursus werd gegeven door drie docenten, Ingrid

Lees verder...

Wijn en water uit Barcelona

Jaarlijks gaan we wel één of twee keer naar Barcelona. Gewoon, omdat we het een heerlijke stad vinden, ook omdat de boeken van  Carlos Ruiz Záfon zich daar afspelen en ik die boeken zo geweldig vind. Natuurlijk, we kijken ook naar de wijngebieden, het wijnmovement in en rond Barcelona. Zo zijn we al enkele malen

Lees verder...

Wijn van de webwinkel Vinos la Bodega

Voor het Groningse wijnbedrijf Vinos la Bodega proefde ik met de proefgroep van het Wijncoachingbureau een aantal wijnen door. Deze exclusieve Spaanse wijn en cava winkel heeft een uitstekende website waar je ruimhartig kunt winkelen. Tevens ben je altijd welkom op hun met regelmaat gehouden proefavonden, daar in het hoge Noorden! Rood, rosé en sappig

Lees verder...

Michelin deelt sterren uit op het Iberisch Schiereiland.

Gisteren was de bekendmaking van de sterrenval op het Iberisch Schiereiland. Het foodmagazine Bouillon had enkele weken geleden al een uitgebreid interview met een van de Spaanse topchefs.  Van 2*restaurant: Mugaritz.  Chef Andoni Luiz Aduriz. Een klein citaat uit het interview, dat in zijn geheel te lezen is op de website van Bouillon.  “Andoni Luiz

Lees verder...

Bodegas Roda naar Fourcroy

Vol trots kondigen wij aan dat Fourcroy Nederland per 1 november 2012 exclusief distributeur is van het befaamde Spaanse wijnhuis Bodegas RODA. In oktober 2012 is Bodegas Roda verkozen als een van de beste wineries ter wereld tijdens het “Wines&Spirits top 100 tasting Event”. De wijnen van Roda zijn veelvuldig in de prijzen gevallen bij

Lees verder...

Is de wijn wel koud genoeg?

Zo lees je nog eens wat. In “de Wijnkring, Magazine voor levensgenieters” of te wel  het grootste en oudste detailhandelsconcept op wijngebied in Nederland, waarbij maar liefst meer dan 100 zelfstandige wijnhandelaren en slijters bij aan zijn gesloten, trok een klein blauw zeilschip mijn aandacht. Het schip zit op het etiket van de Mar de

Lees verder...

Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand

Een goed idee, sprankelend, van Wijnkoperij van Eesteren om voor de relaties een uitwaaidag te organiseren! Op het strand van Ouddorp verzamelde een groot deel van de Zeeuwse horeca voor een echte genietdag. Natuurlijk ontbrak het vineuse moment niet. Daarvoor was Mr. Ivan Aquino, export directeur van het vooraanstaande Spaanse wijnhuis Torres uit Barcelona overgekomen.

Lees verder...