Is de wijn wel koud genoeg?

Zo lees je nog eens wat. In “de Wijnkring, Magazine voor levensgenieters” of te wel  het grootste en oudste detailhandelsconcept op wijngebied in Nederland, waarbij maar liefst meer dan 100 zelfstandige wijnhandelaren en slijters bij aan zijn gesloten, trok een klein blauw zeilschip mijn aandacht.

Het schip zit op het etiket van de Mar de Frades Albariño. Welke in een opvallende, slanke, blauwe fles  zit.  Het etiket is  een zgn. “Smart Label”. Wanneer de wijn zijn juiste serveertemperatuur heeft van 8 à 10 graden Celsius, dan verschijnt er boven de golven op het etiket een schip in de vorm van een blauw galjoen. Is de wijn te warm,  dan verdwijnt het schip in de golven.

Prachtig bedacht!

De Albariño overigens is een belangrijk druivenras uit Rias Baixas, de wijnstreek in het noordwesten van Spanje. De wijn kun je serveren als een fris, aromatisch aperitief. Maar je kunt hem ook uitstekend schenken bij lichte visgerechten of bijvoorbeeld bij garnalen.

Omdat ik van lezen nooit genoeg kan krijgen, las ik vervolgens nog even verder over de overeenkomsten tussen de albariño en de riesling.  Op Erwin’s blog. Een slapend blog, denk ik, maar wel een mooie.

 

 

Lees ook:Wat is de Alvarinho?
Lees ook:Nieuws van Terras Gauda Spanje
Lees ook:Siciliaanse wijn
Lees ook:Oudste wijn ter wereld: waarom is die drinkbaar?
Lees ook:Wat is manzanilla sherry?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>