Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada

IMG_0460Reisorganisatie Het Andere Spanje en wijnimporteur Granada Wijnen introduceren een 5-daagse individuele themareis naar het opkomende wijngebied Granada (Andalusië, Zuid-Spanje). De trip is een unieke combinatie van culturele hoogtepunten als het bezoek aan de Koningsstad Granada, de prachtige natuur van de Alpujarras en de verrassende smaken en herkomst van de kwaliteitswijnen uit deze opkomende wijnregio.

Prijzen vanaf € 377 p.p.

De reis begint in het mooie en sfeervolle Granada. met een bezoek aan het Alhambra in Granada. Dit prachtige complex uit de tijd van de Arabische overheersing van Andalusië staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en dat is niet voor niets. Ook kan men kiezen voor een interessante wandeling met een gids naar plekken waar toeristen doorgaans niet komen.

De tweede bestemming van de reis is de prachtige berg- en wijnstreek de Alpujarras, ten zuiden van de Sierra Nevada. In dit onherbergzame gebied vol witte Moorse dorpjes lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier staat o.a. een bezoek aan het interactieve wijnmuseum en de fraaie bodega Dominio Buenavista op het programma, die beide natuurlijk ook hun kwaliteitswijnen laten proeven. De diners in het prachtig gelegen Bed & Breakfast worden begeleid met verschillende (biologische) wijnen van kleine familiebodega’s uit de streek.

Tijdens de reis is er volop gelegenheid voor het bezoeken van geselecteerde wijnbars in Granada, een wandeling door de wijngaarden, een bezoek aan een hammendrogerij of simpelweg genieten van de natuur, de schitterende uitzichten en de stilte in de Alpujarras.

Dit arrangement van vrijdag t/m dinsdag kan het hele jaar door geboekt worden. Meer informatie: www.het-andere-spanje.nl/themareis/speciaal-voor-liefhebbers-van-spanje-en-spaanse-wijn, Het Andere Spanje (06-266 780 77) of Granada Wijnen (030-6565920). Voor groepen wijnkenners zoals bijvoorbeeld proefgroepjes, vinologen of sommeliers kan een reis op maat worden samengesteld.

Reisorganisatie Het Andere Spanje bestaat ruim 20 jaar en biedt accommodaties als authentieke boerderijen, landhuizen, villa’s en sfeervolle hotels van particuliere eigenaars in Spanje. In natuurgebieden, nabij het strand en rond de steden. Ook biedt Het Andere Spanje speciale rondreizen op het gebied van gastronomie, cultuur, natuur en langs bijzondere accommodaties in het Spanje ver weg van het massatoerisme.

Granada Wijnen importeert sinds eind 2011 diverse verassende wijnen uit de wijnstreek Granada en levert deze aan steeds meer wijnliefhebbers, kwaliteitsrestaurants en wijn- en delicatessenwinkels. Uniek in het assortiment is o.a. de droge Calvente Guindalera muskaatwijn die bij het voormalige sterrenrestaurant elBulli op de kaart heeft gestaan. In de bekende wijngids ‘De Grote Hamersma 2014’ scoren diverse wijnen uit Granada hoge cijfers.

 

Lees ook:Wijnreis naar Wenen
Lees ook:Kies eens voor een wijnreis door Toscane
Lees ook:Vakantieplannen? Maak een wijnreis
Lees ook:Wijnreis naar Hongarije
Lees ook:Wijnkoperij Okhuysen neemt afscheid van Louis Kat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>