Kies eens voor een wijnreis door Toscane

We kennen het inmiddels allemaal wel, kamperen in Frankrijk of bakken aan de Costa’s in Spanje.  Natuurlijk, dat kan heerlijk en leuk zijn, maar we zien inmiddels dat steeds meer mensen op zoek gaan naar wat anders en vernieuwends. Voor de echte levensgenieters en Bourgondiërs onder ons, denk eens na over een culinaire wijnreis door het prachtige Toscane. Er zijn genoeg aanbieders die voor u een reis kunnen organiseren, maar u kunt het natuurlijk ook prima helemaal zelf ondernemen. U gaat dan gezamenlijk of op uw eigen houtje culinair Toscane verkennen. Hier volgt een voorbeeld van een reis die u kunt maken.

U begint uw wijnavontuur in de Villa Petriolo een van de bekendste wijndomeinen van de Chianti Classico. U vindt het midden tussen de Toscaanse heuvels inclusief een prachtig uitzicht. U kunt hier kiezen voor een rondleiding door de wijngaarden en de diverse tuinen die om de villa heen liggen. Nadat u uw ogen de kost heeft gegeven is het tijd voor een wijnproeverij van de lokale toppers. Na een heerlijke dag in deze omgeving vervolgt u uw reis richting Montepulciano. Dit op een heuvel gelegen stadje ligt in de wijnstreek waar de populaire Vino-Nobile di Montepulciano wijn geproduceerd wordt. Breng hier een bezoek aan Azienda Agricola Poliziano. De internationaal geprezen en gewaardeerde wijnmaker Frederico Carletti heeft diverse prijzen in de wacht gesleept en kan u alles vertellen over deze prachtige wijn. Na een prachtige rondleiding en wijnproeverij is er natuurlijk nog tijd genoeg om deze prachtige stad  bezichtigen.

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van domeinen die u kunt bezoeken tijdens uw wijnreis door Toscane, er zijn nog vele andere opties van wijngebieden die de moeite waard zijn. De enige gouden tip die we kunnen geven is, ontdek het zelf! Makkelijk en goed zijn de huizen van Charme & Quality. Huur  een mooi vakantiehuis in deze streek, neem een wijngids van Toscane mee, en trek er lekker op uit!

Lees ook:Fijnproeverij wijnen en diner aan het Paterswoldsemeer
Lees ook:7 daagse Wijnreis door Italie voor 650-750 euro pp
Lees ook:Wijnreis naar Hongarije
Lees ook:Wijnhoeve de Colonjes
Lees ook:Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>