Vakantieplannen? Maak een wijnreis

Wijn & wandelen in de Priorat

Het jaar loopt ten einde, 2012 komt er aan. Velen maken al weer vakantieplannen, en mijn mailbox staat al weer bol van de aanbiedingen. Komende tijd zal ik er af en toe eentje uitlichten, uiteraard zonder garantie dat het ook een geweldig reis is. Maar wie weet heb je iets aan de tips! Vandaag de eerste: een wijnreis naar de Priorat, van Ardanza.

De Priorat met haar uitgestrekte heuvellandschappen en glooiende wijngaarden ligt op een kleine twee uur rijden van Barcelona, maar is een totaal andere wereld. Een prachtige plek voor natuurliefhebbers: deze geïsoleerde regio lijkt sinds de middeleeuwen nog niet veel veranderd, met haar ongerepte natuur, boerenhoeves, merkwaardige kleine dorpjes, vestingen als Siurana, kerkjes en kapelletjes en befaamde wijnen.

De afgelegen, rotsachtige heuvels van de Priorat zijn de geboorteplaats van intense wijnen die door veel wijnkenners beschouwd worden als de meest elitaire wijnen van Spanje. De karakteristieke leisteen bodem (lokaal llicorella genaamd), een overvloed aan zon en een energieke groep jonge wijnmakers heeft de regio een reputatie opgeleverd als een van Spanje’s meest innovatieve wijngebieden, terwijl het ongerepte natuurschoon en de bewogen geschiedenis het gebied tot een fascinerende plek maken om te verkennen.

Ardanza heeft dit gebied een jaar of vijf geleden ontdekt en biedt een arrangement aan in samenwerking met plaatselijke bodega’s en wijnkenners. Je bezoekt wijnhuizen waar je op eigen houtje niet snel terecht zou komen, krijgt suggesties voor wandelroutes en bezienswaardigheden en maakt kennis met de uitstekende lokale gastronomie.

Het fly&drive arrangement is inclusief zeven overnachtingen op een twee- of drietal locaties, entree tot een bodega in de omgeving, een tapaslunch en uiteraard een goede rode wijn bij aankomst. Bij uw reisbescheiden ontvangt u gedetailleerde informatie over de streek, de bodega’s, de restaurants en de wandelmogelijkheden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada
Lees ook:Frankrijk heeft populairste vakantiewijnstreken van de wereld
Lees ook:Wijn proeven op Mallorca
Lees ook:Bergeracwijnen lanceert nieuwe website
Lees ook:Wijn-fietsroutes in Südtirol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>