Wijnreis naar Hongarije

Een opkomend wijnland is Hongarije. Steeds vaker zie je prachtige wijnen uit dit land in gespecialiseeerde wijnwinkels en op het web. Vinologe Ibolya Kalshoven, zelf van Hongaarse afkomst, besloot dat het ook tijd was voor wijnreizen naar het land van furmint, kékfrankos en al die andere boeiende druivenrassen. Zij organiseert deze zomer een reis voor liefhebbers, die er echter met het hele gezin aan deel kunnen nemen!

De reis begint in Hongarije en het hoofdkwartier is Vajta, een prettig vakantiepark van Aucost Holiday. Van hieruit zijn zes dagen lang excursies georganiseerd naar wijngebieden. Trips gaan naar

- Eger: middeleeuwse binnenstad (wijnlegende), daarna bezoek, proeverij bij wijngoed Egri Korona Borház, met diner vergezeld van mooie selectie (oudere) wijnen en bijpassende spijzen.

- Lunch in kasteelhotel ‘Paleis’ in Lillafüred – Tokaj: stad, omgeving, daarna bezoek en proeverij bij wijndomein Degenfeld in Tarcal, ook hier een diner met wijnen van het huis.

- Sinontornya /Tolna: ‘meet de locals’ – bezoek authentiek wijngebied met  (hobby-)wijnboeren en diner in Fried Kastély Restaurant met plaatselijke specialiteiten en wijnen.

- Kecskemét: Jugendstil en abrikozen pálinka met rondleiding en film bij Zwack Kecskemét Brandewijn Manufacture, diner met wijnen in de luxe Geréby Kúria / Lajosmizse.

- Villány: het ‘parelsnoer’ van de kelders in de Hajósi Pincefalu (kelderdorp) lopend bezoeken, daarna rondleiding, proeverij en diner bij Wunderlich in Villány.

- Szekszárd: omgeving, rondleiding en proeverij bij wijngoed Fritz-tanya, diner in Apponyi Kastély/Restaurant in Hőgyész.

‘t Is dat ik andere plannen heb, anders wist ik het wel.

Lees ook:Free Dessert Day
Lees ook:Kies eens voor een wijnreis door Toscane
Lees ook:Een wijnreis naar de Alpen in de Frans, Zwitserse hoek
Lees ook:Wijnreis naar Wenen
Lees ook:Wijnreis Zwitserland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>