Rubriek: Chili

Sparkling wines maken hun entrée in Chili

Errazuriz, het bekende Chileense wijnhuis uit Valle de Aconcagua, heeft plannen om een traditioneel gemaakte  ‘sparkling wine’ te gaan maken van chardonnay en pinot noir druiven, uit wijngebieden langs de Aconcagua Coast en Casablanca. Francisco Baettig, wijnmaker in charge bij Errazuriz gaat voor onderzoek naar Frankrijk om in de Champagne het ‘echte’ bubbelwerk onder de

Lees verder...

Chili, the natural choice deel II

Cees van Casteren, wijnjournalist en schrijver van het Chileense wijnboek “Paradiso”,  begeleidt de proeverij  afgelopen maandagochtend,  (met maar liefst 11 wijnen) tijdens de workshop van de ProChili Wine Tour. Harvard case about wine….zal het niet worden. Interessant is het wel. En snel proeven kun je leren…Pers, profi’s en particulieren springen op de Chilitrein! De start

Lees verder...

Chile, the natural choice deel I

Chiliproeverij in het nieuwe Hilton-concept vlakbij het Amsterdam Centraal. Wat een toplocatie. ’t Ja, inderdaad dat zei Conrad Hilton al decennia geleden! “Location, location, location!” Dat brengt ons bij direct bij het doel van vanochtend, de Chileense wijnproeverij: Chilean Wine Tour!  Een vol programma geïnitieerd door ProChili, het Export Promotie Bureau van het Ministerie van

Lees verder...

Cabernet sauvignon, een stevige bes

De derde week na onze magnifique ZA reis staat in het teken van de cabernet sauvignon. Veel lezen, veel proeven, veel zien. En zelfs verkopen… Voor het eerst wijnen aangeboden op de veiling! Vreselijk spannend. Maar eerlijk is eerlijk, bijzonder goed geholpen door Winefields. Op 7 oktober lekker in de zaal kijken en luisteren hoe

Lees verder...