Rubriek: Australie

Fruitige zomerwijn in vier varianten

Persbericht: Jacob’s Creek Moscato: Rotterdam, 23 april 2013 – Met een veelbelovende zomer in het vooruitzicht brengt Jacob’s Creek, het toonaangevende wijnmerk uit Australië, met vier fruitige Moscato’s een nieuwe smaaksensatie naar Nederland. Jacob’s Creek Moscato is de ideale wijnpartner op een zwoele zomeravond. En of het nu om een picknick, barbecue of heerlijke maaltijd

Lees verder...

Australië komt met de wijnen van Seppelt

Dit weekeinde de wijnen van Seppelt op de deurmat gevonden en allemaal rustig geproefd met een klein groepje wijnvrienden! Wijnen uit Australië! Met eigenlijk Europese roots die terug gaan tot in het midden van de 19de eeuw. De Pruisische koopman Joseph Seppelt kwam in die tijd in Australië aan met als doel het kweken van

Lees verder...

Australie gaat voor regionale erkenning

(H)erkinning bij district! Een van de tien Australiche wijntrends voor het komende jaar. Bijvoorbeeld in Western Australia waar Margaret River een kaart met 6 disctricten heeft gelanceerd. Op basis van een studie van dr John Gladstone  uit 1999 zijn de volgende benoemd: Yallingup, Carbunup, Wilyabrup, Treeton, Wallcliffe en Karridale.  (Bron: Drinks Business).

Lees verder...

Een wijnproeverij in de Nieuwe Wereld

Rosemount Estate is sinds het begin van de tachtiger jaren één van de leidende wijnhuizen van Australië. Het maakt wijnen die het hart van de Australische wijngaarden in zich dragen. De Diamond serie staat aan de bovenkant van de winery. Het zijn goed gemaakte, vriendelijke wijnen, die de volle smaak van het fruit in zich

Lees verder...

De vijf wijntrends van Hardys

Na het live verslag van vorige week donderdag 4 oktober, de lunch met Bill Hardy en zijn vrouw Merilyn bij Lute in Ouderkerk a/d Amstel, nog even kort en beknopt de inzichten en trends zoals Hardy deze ziet in de wijnwereld anno nu. Als vijfde generatie van de familie Hardy deelde hij zijn inzichten en

Lees verder...

Australische wijnproeverij bij Lute in Ouderkerk aan de Amstel

Hardys, Winemakers for Five Generations  “Back to basic,” zei amazing chef Peter Lute en Bill Hardy, gepassioneerde Aussie  zei: “back  to basic and  to blend!” Geen overdreven varietals meer bomvol fruit, maar de kracht van meerdere druivenrassen die samen gebracht worden om in een toverdrank te versmelten. Twee mannen, twee filosofieën die parallellen hebben met

Lees verder...

Hardys Heritage

Winemakers for five generations! Vandaag ga ik de beroemde wijnmaker Bill Hardy ontmoeten! Op de “Hardys take five lunch”. Ik vind het reuze spannend.

Lees verder...