Australie gaat voor regionale erkenning

(H)erkinning bij district! Een van de tien Australiche wijntrends voor het komende jaar. Bijvoorbeeld in Western Australia waar Margaret River een kaart met 6 disctricten heeft gelanceerd.

Op basis van een studie van dr John Gladstone  uit 1999 zijn de volgende benoemd: Yallingup, Carbunup, Wilyabrup, Treeton, Wallcliffe en Karridale.  (Bron: Drinks Business).

Het is een helder en duidelijk principe met als doel het makkelijker te maken voor de wijnconsument – in the end. Maar Michael Hill-Smith MW waarschuwt voor een te! Inderdaad, denkt hij, de sommeliers willen graag single block en single vineyards wines, maar ze moet onderling wel verschillen!

Voor een feestelijke begin van de Horecava, zie het Stan Huygens Journaal van zaterdag 5 januari, koos Sommelier en wijnmeester Noëll Vanwittenbergh ook uit Margaret River van een top producent ( behorend tot de beste 10 van Australië) zijn wijn bij drie signature voorgerechtjes in Ciel Bleu. In dit geval de Chardonnay Art Serie van het Leeuwin Estate 2003.

Op de site van Leeuwin Estate staat hier het volgende over vermeld:

“The “Art Series” represents Leeuwin’s finest wines from each vintage. The winemakers have always selected the optimum fruit, transforming it into Leeuwin’s highest quality and age-worthy wines. They are identified with paintings commissioned from leading contemporary Australian Artists.”

Lees ook:Bosbranden bedreigen wijngaarden in West-Australië
Lees ook:Nieuw: mix van wodka en Sauvignon Blanc
Lees ook:Vivre in de binnentuin van Paushuize
Lees ook:De 57ste Horecava
Lees ook:Cloof en Burgherspost uitgeroepen tot natuurconservatie kampioen in Zuid Afrika

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>