Bodegas Torres versterkt zijn positie in Rueda door de overname van Bodega El Albar Lurton

Na een meerderjarige samenwerking neemt het Catalaans wijnhuis Torres nu de 59 hectare van Rueda wijngaard El Albar Lurton over van het Franse bedrijf, Francois Lurton. Het wijnhuis beslaat twee wijnmakerijen van in het totaal 3025m2. De wijngaard bestaat uit 42 hectare verdejo- en sauvignon blanc druiven, en 17 hectare vrij liggend terrein zodat Torres zelf nieuwe aanplant kan verzorgen. De wijngaard is geheel volgens de principes van duurzame landbouw en verantwoordelijkheid voor het milieu beheerd, gelijk aan de visie van Miguel Torres Sr en Jr.

Bodegas Torres is, als toonaangevend wijnmerk, in 150 landen verkrijgbaar. Door de aankoop van dit wijnhuis en deze wijngaarden speelt Bodegas Torres in op een duidelijk toegenomen vraag naar de verdejo wijnen en kan Torres de productie van de Verdeo, die voor 100% bestaat uit de verdejo druif, in eigen beheer significant verhogen.

DE VERDEJO

Bijzonder aan de Verdejo druif is dat hij erg gevoelig is voor contact met zuurstof: daarom worden de druiven vaak in de koelte van de nacht geplukt, zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Met behulp van stikstof worden de druiven gedurende dit gehele proces zoveel mogelijk beschermd tegen zuurstof om zo voortijdige gisting te voorkomen.

Waarom koopt Torres, zolang de trend duurt, de verdejo druiven niet in?’

Miquel Torres Maczassek, algemeen directeur van wijnhuis Torres, zegt: “Onze filosofie is dat wij het hele proces controleren, van wijngaard tot verkoop. Dit model zorgt ervoor dat wij altijd wijnen van constante en de hoogste kwaliteit aan onze klanten kunnen aanbieden en garant kunnen staan voor de meest optimale zorg voor onze omgeving, de aarde.

============================================================================================================

Meer weten over de frisse Spaanse druiven als de verdejo, of de gallo? In de wijncursussen van De Eerste Soester Wijnschool komen ze allemaal op de proeftafel!

 

 

Lees ook:Torres Cordillera Brut
Lees ook:TORRES PAZO DAS BRUXAS IN RESTAURANT VIDA TE HILVERSUM
Lees ook:Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand
Lees ook:Spaans merk alcoholvrije wijn in Nederland
Lees ook:Torres’ Santa Digna nu met Fairtrade-logo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>