Michelin deelt sterren uit op het Iberisch Schiereiland.

Gisteren was de bekendmaking van de sterrenval op het Iberisch Schiereiland.
Het foodmagazine Bouillon had enkele weken geleden al een uitgebreid interview met een van de Spaanse topchefs.  Van 2*restaurant: Mugaritz.  Chef Andoni Luiz Aduriz. Een klein citaat uit het interview, dat in zijn geheel te lezen is op de website van Bouillon.

 “Andoni Luiz Aduriz, chef van het Spaanse twee sterren restaurant Mugaritz, was even in Nederland voor een demo op de vierde Gastronomie beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Bouillon kreeg twintig minuten om hem te interviewen. Dat is amper een gevulde kies, zeker als je je realiseert dat we hier te maken hebben met een professional op hoog niveau met een intense visie op de ethische en maatschappelijke kant van de gastronomie. Zijn boek Mugaritz is daar al getuige van. In de herfsteditie van Bouillon gingen we daar al dieper op in. Het boek is een aanrader voor iedereen die is geïnteresseerd in de ziel van het koken.”

Bij de zeven 3*restaurants van Spanje viel  de naam Mugaritz niet.  Dus dit jaar toch geen “Exceptional cuisine, worth a special journey, maar nog een jaar

 excellent cooking, worth a detour”

Waanzinnig goed natuurlijk. Maandag is Nederland aan de beurt! Spannend.

Heb je tijd, kijk dan naar het film-interview van de HorecaMisset met deze bijzondere chef!

Lees ook:Gourmand World Cookbook Award nomineert Bouillon Magazine én Zilte Klei
Lees ook:Spaanse Chef *** komt koken in Nederland
Lees ook:Beurs Gastronomie overvol
Lees ook:De Chef en de Wijn
Lees ook:Albert Adrià en Ivo Niehe openen vakbeurs Gastronomie 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>