Gourmand World Cookbook Award nomineert Bouillon Magazine én Zilte Klei

Bouillon Magazine van voorjaar 2011, de uitgave met de lange reportage over chef Sergio Herman, is in de categorie Food Magazines genomineerd voor de Gourmand World Cookbook Award van Edouard Cointreau. Bouillon! is een cultureel gastronomisch magazine in boekvorm, dat 4x per jaar verschijnt.

Bouillon! probeert de gastronomie (waaronder uiteraard ook wijn) te linken met andere culturele expressies zoals geschiedenis, literatuur, fotografie, filosofie, muziek en culturele antropologie. In helder en vaak eigenzinnig geschreven artikelen van bekende Nederlandse en Belgische culinaire journalisten brengt Bouillon! onder meer: interviews met binnen- en buitenlandse topkoks; literatuurstudies, die altijd met eten te maken hebben; reportages over kunst in de gastronomie; zoektochten naar zeezout, kastanjes en chocolade; de geschiedenis achter kaviaar, tepanyaki of de aardappel; verhalende reisverslagen/

Ook Zilte Klei, het boek van Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, waar Bouillon-hoofdredacteur Will Jansen (mede)verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en de teksten, is genomineerd bij de afdeling Chefs Books. Zilte Klei is het tweede boek van een door Michelin gelouterde chef waar Will Jansen zijn tekststempel op heeft gedrukt en die daarna zijn tweede ster kreeg. Eerst was het Hans van Wolde van Beluga, die na de  verschijning van Uitzicht op Inzicht de tweede ster binnenhaalde, en nu dus Edwin Vinke met Zilte Klei.

Op 6 maart a.s. wordt tijdens het Awards festival in Les Folies Bergère in Parijs bekend gemaakt welk boek in elke categorie als The Best in the World verkozen wordt.

Zilte Klei, ISBN 9789081743419, 416 pagina’s schoonheid, is te bestellen bij de Kromme Watergang, www.zilteklei.nl

Bouillon voorjaar 2011, ISBN 9789077788271, is te bestellen op de website van bouillon, www.bouillonmagazine.nl

Lees ook:De 57ste Horecava
Lees ook:Wine Professional en al die andere beurzen
Lees ook:Michelin deelt sterren uit op het Iberisch Schiereiland.
Lees ook:Michelin: Tweede ster voor La Durée
Lees ook:Piemonte naar ieders smaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>