De Chef en de Wijn

Het is altijd weer vreselijk lastig: de juiste wijn bij het eten uitkiezen. Nu eten we niet altijd haute cuisine thuis (tenminste, ik niet), dus het hoeft natuurlijk niet altijd zo helemaal te kloppen. Maar als dat wel nodig is, is dit je boek!

Peter Klosse, de smaakprofessor van Nederland, maakte met fotgograaf Jan Bartelsman weer een prachtig boek over het combineren van Riesling, Chardonnay, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon bij het eten. In De Chef en de Wijn legt Klosse in zeer begrijpelijke taal luit hoe dat moet, en wat de valkuilen zijn. In het boek wordt een reis langs 25 restaurants beschreven. De chef van elk restaurant werd gevraagd twee gerechten te koken, waarbij twee voor het restaurant onbekende wijnen gecombineerd moesten worden. En dat leverde tongstrelende en verrassende resultaten op. In het boek wordt daarnaast veel informatie over de wijnen, de druivenrassen en gebruikte producten gegeven.

Naast de goed geschreven teksten vallen ook de geweldige foto’s van Jan Bartelsman op. Deze fotograaf heeft dan ook al vele prijzen gewonnen. Een absolute aanrader, dit culi-boek, zeker als je van wijn houdt.

Uitgeverij Lannoo, prijs € 49,95

Lees ook:Spaanse Chef *** komt koken in Nederland
Lees ook:Michelin deelt sterren uit op het Iberisch Schiereiland.
Lees ook:Aan de Weesperzijde is het goed toeven
Lees ook:Vers gesurfd: Wijnspijscombinaties
Lees ook:September’s drieluik in Food&Wine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>