Wijn en water uit Barcelona

Jaarlijks gaan we wel één of twee keer naar Barcelona. Gewoon, omdat we het een heerlijke stad vinden, ook omdat de boeken van  Carlos Ruiz Záfon zich daar afspelen en ik die boeken zo geweldig vind. Natuurlijk, we kijken ook naar de wijngebieden, het wijnmovement in en rond Barcelona. Zo zijn we al enkele malen naar ‘La Vinoteca Torres’ geweest op Passeig de Gracia.

Barcelona, aan de Middellandse zee ligt min of meer in het midden van Alella en Penedés. Waar Alella nog niet zo lang geleden tot de DO status is overgegaan, heeft de Penedès die status al zolang!
Drie treden hoog is dit wijngebied vanaf de Middellandse zee. Kom je vanaf het Centraal Plateau dan loop je bij wijze van spreke de trap af, het water in. De beste wijnen echter komen eigenlijk van het hoogste plateau, maar ook het middengedeelte heeft kwaliteitsdruiven voor prachtige wijnen.

Behalve dat we ons zullen laven aan de Cava, bijvoorbeeld van Codorniu, waar de architect Gaudi gedeeltes van  het wijnhuis heeft ontworpen,  gaan we dit jaar ook het water op!

Want nieuw  in Barcelona! Een luxe jacht voor 8 personen bij het centrum huren als appartement!

Vanaf november 2012 is de voormalige Fleet Tender  van de British Royal Navy te huur als luxe appartement op het water.

Dit stoere zeeschip, nu omgedoopt tot  St. Katharine is recentelijk geheel omgebouwd naar een luxe jacht met 5 hutten en 4 badkamers voor maximaal 8 gasten.  Het schip wordt in haar geheel verhuurd aan bijvoorbeeld families, stellen of vriend(in)en clubs voor een weekendbreak of een langere (strand) vakantie in Barcelona.

De St. Katharine ligt afgemeerd tussen de vele superjachten in de Marina Port Forum, net buiten het bruisende centrum van Barcelona en op enkele minuten loopafstand van het strand.

Het jacht heeft 3 ruime 2-persoonshutten met ieder een kingsize bed en een en-suite badkamer en 2 mooie 1-persoonshutten  met een gezamenlijke douche, een gezellige salon, prima uitgeruste kombuis met alle apparatuur en 2 zonnedekken. Voor de kleintjes is er een leuke speelkamer aanwezig.

Natuurlijk ontbreken airconditioning, centrale verwarming en kluisjes niet in alle hutten.

In het voorjaar komt er op het voor zonnedek een loungehoek, een buitenkeuken en een BBQ. Als je het jacht huurt, is het geheel voor je zelf en de eigenaar komt regelmatig even langs om de voorraden aan te vullen en te vragen of er nog speciale wensen zijn.

Meer informatie over boekingen, de historie van het schip, de refit en de omgeving is te lezen op de website van het jacht zelf!

Dat gaat een mooi jaar worden!

 

 

Lees ook:Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Na regen komt…. Wijn op het strand
Lees ook:Uitvouwbaar wijnrek
Lees ook:Proef de ideale pastawijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>