Rubriek: Anders dan wijn

Barman Mystique wint Calvados vintage cocktailcompetitie

Den Haag, 4 december 2013 – ingezonden stuk – Leroy Soumokil won maandag 2 december jl. de Calvados vintage cocktailcompetitie in de nieuwe A Bar van het hoofdstedelijke Amstel hotel met zijn cocktail « Promiscuous Rose ». Binnenkort mag de gelukkige winnaar naar het productiegebied en verschillende Calvados huizen bezoeken.

Lees verder...

OTIMA 10 strak in pak

Op het laatste moment nog even een cadeautje scoren. Wie herkent dit niet en…  waar haal je dan zo snel wat leuks vandaan? Een doosje bonbons of  een bloemetje uit de supermarkt? Wil je origineel doen? Pak dan  OTIMA 10 uit het wijnschap, een mooie fles en strak in pak. TIMA 10 is een verrassend

Lees verder...

Barefoot’s Winter Warming Cocktails

Winter Warming Cocktails van Barefoot  Hartverwarmende recepten bij dalend kwik Van boswandelingen tot knisperkoude sneeuwpret: tijdens de winterse maanden zorgen activiteiten in de buitenlucht voor tintelende vingers en bijna bevroren tenen. Maar met de winterse cocktailrecepten van Barefoot ben je de kou zo weer vergeten. Choco-tini en Mull-licious, Barefoot’s Winter Warming Cocktails, maken dat je

Lees verder...

Het verhaal van.. KETEL1

KETEL1 presenteert “Het verhaal van Willem de Bruin” Jenevermerk zet verjonging door met storytelling campagne The Opposites KETEL1, het authentieke Hollandse jenevermerk, presenteert deze week “Het verhaal van Willem de Bruin”, zanger van The Opposites. De online videocampagne  brengt verhalen van veelbelovende Nederlandse artiesten in beeld. Herkenbare elementen die de reeks kenmerken zijn: vakmanschap, karakter

Lees verder...

Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht

Van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober 2013 vindt in het MECC in Maastricht een nieuw topevent voor de professionele gastronomie plaats: Folie Culinaire (opvolger van de EFFF).  Drie beursdagen lang zijn er doorlopend demonstraties van internationale topkoks en draait alles om culinair genieten, beleven, ervaren, ruiken en proeven. Een scala aan internationale topchefs geeft

Lees verder...

Smaak van wijn verloot HACHETTE

Persbericht   Smaak van wijn online magazine verloot le Guide Hachette Soest, 21 juni 2013 De  Facebookactie die door  Smaak van Wijn ruim twee weken geleden gestart is, liep vanmiddag om 14.00 uur ten einde. Op Smaakvanwijn.com, het online wijnmagazine voor de wijnliefhebber,  waar de wijn zelf zijn verhaal doet en vakjargon zo veel mogelijk

Lees verder...

UITNODIGING TENTOONSTELLING

Op 21 juni a.s. om 16.00 uur openen we een bijzondere tentoonstelling. Eindexamen studenten van het Edisoncollege stellen hun werk tentoon in ons proeflokaal. Het thema is “onderweg”. Een mooier thema kan bijna niet als je een studie afsluit en verder gaat op je weg door het leven. Onderweg kan ook slaan op het met

Lees verder...

Amsterdamse Haringparty

Extreem koud lenteweer vertraagd de komst van de Hollandse Nieuwe! Amsterdamse Horeca Haringparty 2013 gaat gewoon door. De traditionele haringparties vangen bot dit jaar, want door het extreem koude lenteweer warmt het zeewater te langzaam op. De feestelijke verwelkoming van de eerste Hollandse Nieuwe valt daardoor in het water. Talloze organisaties vissen dit jaar daardoor

Lees verder...

Future of Food Festival

“Plofkippen of Goei Eete? Biologisch, kiloknaller, Slow Food of duurzame hamburgers? Salami of Surimi? Komt ons voedsel vers van de boerderij of vacuum gezogen uit de supermarkt? De herkomst, gezondheid en toekomst van ons voedsel is trending topic.” Ze moeten nog worden verwekt, de twee miljard kinderen die de wereldbevolking over enkele decennia op negen

Lees verder...

VariatieChef van het Jaar

Koks en restaurants meld u aan! de Verkiezing  is nu officieel van start! Top jury onder leiding van Jonnie Boer reikt officiële titel uit aan beste vegachef. Vanaf deze week kunnen restaurants zich aanmelden voor de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar’. Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de ‘VariatieChef

Lees verder...

Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire

PERSBERICHT Eerste naam internationale topchef bekend Driesterrenchef Thomas Bühner met demonstratie op de Folie Culinaire Op dinsdag 8 oktober 2013, tijdens de Folie Culinaire in MECC Maastricht, zal Thomas Bühner met zijn team van restaurant La Vie uit het Duitse Osnabrück een diepgaande demonstratie verzorgen. Deze driesterrenchef staat bekend om zijn ‘complexe keuken’, waarin hij

Lees verder...

Heropening Rosarium

PERSBERICHT Rosarium Amsterdam; heropening juni 2013 Heropening 18 juni met proeverij van Nieuw-Zeelandse wijnen Amsterdam, 25 april 2013 – Na maanden van inspireren, plannen, verbouwen en vernieuwen  is het bijna zover: begin juni heropent Restaurant Rosarium in het Amstelpark de deuren. Terras, entree en meeting rooms zijn dan gerenoveerd en opgefrist en het pand krijgt

Lees verder...

Groene oase aan de Kralingse plas

April 2013   Café Restaurant De Tuin   Het is al jaren een begrip in Rotterdam: Café Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken. Het etablissement huist in een klassieke villa uit 1867 met daaraan vast een later bijgebouwde glazen serre met een geweldig uitzicht over de Kralingse Plas. Bij De Tuin kan men terecht

Lees verder...

Sallandse aspergetelers houden open dag

Zaterdag 25 mei 2013: 10.00 – 16.00 uur Kom naar de Open dag van de aspergeboerderijen in Salland Op zaterdag 25 mei 10.00 – 16.00 uur ben je van harte welkom op de Open dag van de Sallandse aspergetelers. De telers en hun medewerkers gunnen je dan een kijkje achter de schermen. Je krijgt zo

Lees verder...