Bierinstituut in Scheveningen

PERSBERICHT           Nootdorp, 14 maart 2014

 

Wijninstituut opent Bierinstituut Vanaf mei 2014 verzorgt het Bierinstituut, zusje van Het Wijninstituut, biercursussen in de speciale proefruimte van Rootz at the Harbour in Scheveningen. Gestart wordt met een Basis-Biercursus van vier avonden, waarin de elementaire principes van het bier maken, biersoorten en bierproeven aan bod komen. Het doel is om een zo breed mogelijk beeld van de bierwereld te geven. De cursus is geschikt voor liefhebbers en professionals, die graag hun kennis over bier willen verbreden en verdiepen.

Met de intrede van speciaalbieren is het bierlandschap de afgelopen tien jaar sterk veranderd. Er is nu veel meer aanbod, zowel op tap als op fles met een grotere diversiteit aan smaken en smaaktypes. Dit maakt bier interessanter, maar ook complexer voor zowel consument als aanbieder. De (nieuwe) bierdrinker is zich vaak niet bewust van zijn smaakvoorkeuren en heeft de neiging het overzicht te verliezen in het ruime aanbod aan keuzemogelijkheden.

De cursusopzet biedt een algemene, brede insteek van drie avonden plus één avond Bier-Spijs. De eerste drie avonden hebben een gemengd educatief en entertainment karakter. Het opdoen van kennis van bierbrouwen en de daaruit voorkomende smaaktypes staat centraal, maar het programma is breder, denk hierbij aan trends als biologisch, verschillende (lagere) alcoholpercentages (zie www.hetbierinstituut.nl).

In vergelijking tot de wijnwereld is er in de bierwereld in mindere mate sprake van kennisoverdracht. Dit betekent dat op professioneel terrein veel zelfstudie plaatsvindt, waardoor er geen uniform beeld in de gastronomie bestaat hoe deze kennis over te dragen. Het consumentengedrag neigt naar (stuurloos) experimenten of juist vast te houden aan het oude vertrouwde. Het Bierinstituut stelt zich als doel om door middel van gestructureerde kennisopbouw de bierliefhebber meer houvast en kennis te geven in zijn of haar eigen smaak en de professional een duidelijke leidraad te geven in het adviseren en verkopen van kwaliteitsbieren.

 

Naam:  BasisBierCursus (BBC)

Organisatie: Het Bierinstituut, zusje van het Wijninstituut

Docent Rien van der Meulen

Locatie: Rootz Harbour

 

Lesdata:

Maandagavond 12 mei

Maandagavond 19 mei

Maandagavond 2 juni

Maandagavond 16 juni (inclusief bier en spijs)

 

Uitgebreide informatie: Het Bierinstituut

Lees ook:Basiscursus Wijn en Wijnbrevet in Utrecht
Lees ook:Behouden vaart voor het Wijninstituut
Lees ook:Voor een flitsende start in de wijncursuswereld
Lees ook:Nieuw initiatief in de trainingswereld!
Lees ook:DRIEDELIGE SPAANSE WIJNCURSUS GROOT SUCCES

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>