Rubriek: België

Een BOB voor Zuid Limburg?

Er is altijd veel interessante wijnpraat bij onze zuiderburen te vinden. En omdat iemand toch alles moet lezen, doe ik dat graag, waarna ik het met veel plezier aan het wijn.blog vertrouw, zodat iedereen het op zijn eigen tijd kan lezen. “BOB aanvragen Nederlands Limburg Na jaren van discussie over het al dan niet gebruiken

Lees verder...

Geleend van mijzelf…

Te lang staat dit al open op  mijn bureaublad! Nee…niet de wijn van Gramolere, maar  de sprankelende blog van Kaat Daens, die als volgt begint: “Er was een tijd dat ik alleen maar schreef en dronk of dronk en schreef … woeps, maak van die dronk maar proefde Met Gramolere kunnen we eindelijk delen, al

Lees verder...

Nationale Nederlandse Wijnkeuring

Op het blog van het Wijninstituut is ze te volgen, Ingrid Larmoyeur. Nooit met de mond vol tanden,  neemt geen blad voor de mond en  heeft het hart op de tong. Een heerlijk mens om mee op stap te gaan, ze schrijft zoals ze is, daarom raad ik haar laatste artikel natuurlijk weer van harte

Lees verder...

Leuven, een Bordeaux uitstraling voor even.

Helemaal leuk als je in Leuven woont, in de buurt bent of een dochter hebt die hier medicijnen wil gaan studeren! Dan ga je afzakken naar Restaurant Hungaria! LEUVEN – “Wijnliefhebbers zakken op woensdag 5 september best af naar de Vaartkom. Restaurant Hungaria wordt er het decor voor de tweede Leuvense Apéros Vintage de Bordeaux.

Lees verder...

Bubbels aan Zee

Niet alleen in Nederland sprankelt het aan zee met een bubbelend evenement! Ook de zuiderburen, de Belgen, weten hier wel raad mee, getuigt het onderstaande artikel van ©PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN MIDDELKERKE – Met het evenement ‘Bubbels aan Zee’ lanceert de bekende wijnjournalist Alain Bloeykens volgend weekend een waardige opvolger voor het vroegere ‘Rosé aan Zee’.

Lees verder...

Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class

Tijdens een competitie van wijnen die wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, viel Brussels Airlines zopas flink in de prijzen. De maatschappij behaalde de eerste prijs in de categorie ‘beste wijnen in Business Class’. Ook in de categorie van beste champagnes was Brussels Airlines goed voor een top 3 plaats. 

Lees verder...

Belgian Wine Personality of the year

De Trofee van de Belgian Wine Personality of the Year wordt dit jaar door Vino Magazine uitgereikt aan Carol Duval-Leroy. Voor deze vierde toekenning baseerde Vino! zich op Duval-Leroys uitstekende prestaties van vorig jaar. De vrouw wiens Champagne door koningen geschonken wordt! Bron: Knack.be

Lees verder...

OLIGUSTO –fijne vleeswaren verfijnd met olijfolie

Een ware revolutie in het vleeswarenschap Sinds kort is er een nieuw product te vinden op de vleeswaren afdeling van supermarkten en bij de slagers. Oligusto® is de naam van een serie fijne vleeswaren met minder dierlijk vet en verrijkt met olijfolie. Dankzij een nieuwe techniek, die het mogelijk maakt vleeswaren met olijfolie te verfijnen,

Lees verder...

Onze buren ‘doen’ Italia

Daar gaan ze weer, vanuit hun pleisterplaats bij onze zuiderburen, een nieuwe proeverij, hilariteit zal niet uitblijven! Ben je daar in de buurt? Ga, zou ik zeggen! Zie hier hun verhaal: Bart en ik vielen ‘head (hij) over heals (ik)’ voor de wijnen uit Piemonte. Hm, om heel eerlijk te zijn, hij liet mij vallen

Lees verder...

De Sommelier kan niet tegen drank!

Op de website van Belgische Nieuwsblad staat een leuk artikeltje over de beste sommelier van Belgie. Een vrouw! Jennifer Silvius is volgens de recensenten van de restaurantgids GaultMillau de beste sommelier van het land. Silvius kiest de wijnen in het Genkse restaurant Kristalijn “Silvius is eerlijk: ‘Ik kan eigenlijk niet zo goed tegen de drank.

Lees verder...

Altijd weer baas boven baas

“Daarna was er de kapitteling van Eduard Monsecour van Steenen Muur Wezemaal en Jos Van Goidsenhoven, de penningmeester van de Commanderij Hageland, als magister vini optimus honoris causa voor hun jarenlange volgehouden inzet voor de Hagelandse wijn.”  Allee he! Altijd nog baas boven baas! Een Magister vini optimus honoris. Begrijp ik het goed, dat ik

Lees verder...

“Bewaarwijnen maakt mijnheer Guffens niet…”

“Ongezouten meningen en een koppige eigen aanpak geblend met een onvervalst no nonsens attitude en behoorlijk wat smilepower. De man is naar mijn mening de enige echte Stand Up Wine comedian. Hoe zou ik deze man niet in mijn hart kunnen sluiten? Alleen als zijn wijnen niet op hem zouden lijken … Gelukkig overtuigde glas na

Lees verder...

Bubbles voor België

“MAASEIK – Als alles volgens plan verloopt, kan wijnbouwer Karel Henckens van Aldeneyck in 2016 één hectare chardonnay-druiven plukken om mousserende wijn te maken.”  Dit lees ik op ‘Standaard.be’ waar wijnbouwer Henckens niets liever wil dan  in 2016 hier de eerste bubbels van te kunnen maken! Langzaam het wijndomein vergrotend beschikt Henckens nu over 7

Lees verder...

Nieuw internet Wijnmagazine vanaf mei

België kent straks een bijzonder wijninternetmagazine dat een platform gaat worden voor juist de kleine onbekende wijnboeren!  De oprichter is de Mechelse wijnsommelier Marc Gillis, Wine World Taster of 2004. Vanaf 6 mei is het magazine in the air!  Direct in het eerste nummer al leuke ontdekkingen zoals een interview met de douane over een

Lees verder...