Nog meer nieuws over Champagne

JAAP TEELING WINT DE NEDERLANDSE FINALE VAN DE EUROPESE WEDSTRIJD VAN DE CHAMPAGNE-AMBASSADEURS


Vorige woensdag vond de Nederlandse finale plaats van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. De winnaar werd Jaap Teeling, een 48-jarige onafhankelijk wijnadviseur, wijndocent en kok uit Soest.

De “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne” werd acht jaar geleden opgericht en heeft vooral als doel om door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te geven aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.Jaap versloeg in de finale Ingrid Larmoyeur, wijndocente en wijncolumniste en Hinke de Jong, organisatrice van proeverijen en presentaties met en over Champagne.

Het hoofdthema van de finale 2012 was « Een vat uit hout of inox: een stijloefening».

De jury was als volgt samengesteld (van links naar rechts) :

  • Anja Vondenhoff, wijndocente ROC Aventus in Apeldoorn en Academie voor Gastronomie en winnares van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs in 2011
  • Peter Klosse, eigenaar van De Echoput, oprichter van de Academie voor Gastronomie en Prof. Gastronomy at Stenden University, Leeuwarden
  • Grégoire Van den Ostende, directeur van het Champagne-bureau Benelux
  • Léonie Mooijekind, wijnconsulente en winnares van de Nederlandse wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs in 2007
  • Rogier de Bonth, organisator van Champagne-evenementen en finalist van de Nederlandse wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs in 2009Jaap Teeling zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 15 tot 19 oktober in Epernay (Frankrijk).


Lees ook:Anja Vondenhoff eerste Nederlandse Champage Ambassadeur
Lees ook:Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur van Champagne
Lees ook:Oosterscheldekreeft met champagne
Lees ook:Champagne Comité zoekt beste Champagneprofessional
Lees ook:En nog een boek over Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>