En nog een boek over Champagne

Schreef onze eigen Gert Crum ook niet al zo’n magistraal boek? Over het boek van Crum werd gezegd: “Voor deze groeiende groep liefhebbers is het boek Champagne compleet een must-have. Het is het meest volledige boek over deze heerlijke godendrank.”

Maar nu is er een nieuwe Champagne-ambassadeur gekomen: “Le concours européen des ambassadeurs du Champagne, een hele mond vol voor de meest prestigieuze wedstrijd voor champagnekenners. Lichterveldenaar, wijndocent en auteur Gido Van Imschoot (55) trad toe tot het illustere kransje van winnaars van het concours.” Met schrijfaspiraties!

Een Lichteveldenaar, met al een scala van wijnprijzen op zijn conto, heeft de titel van Europees Champagne ambassadeur naar binnen gebubbeld! Gefeliciteerd, geen makkelijke opdracht om van 8 Champagne-professionals als beste uit de bus komt!

‘Het zit hem in de details’, zegt hij. ‘Van het etiket kan je aflezen zoals van welke druiven de champagne gemaakt is, hoe die geoogst werd, of de wijn op houten of inox-vaten rijpte en in welke windrichting de druivenranken groeien.’ ‘t Ja, zo klinkt het wel heel makkelijk

Lees het hier het hele Champagnebericht!

 

Lees ook:Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur van Champagne
Lees ook:Video: Wat is champagne nu eigenlijk precies?
Lees ook:Anja Vondenhoff eerste Nederlandse Champage Ambassadeur
Lees ook:Nieuwe Champagne website
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>