Champagne Comité zoekt beste Champagneprofessional

Wie wordt Ambassadeur van de Champagne in 2011?
De speurtocht naar de beste Europese Champagneprofessional 2011 is begonnen. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de zevende editie van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs. Dit jaar luidt het thema: ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage van Champagne’.

Erkenning en beloning
De wedstrijd voor wijn- en Champagneprofessionals is bedoeld voor sommeliers, wijndocenten en wijnschrijvers die zich beroepsmatig bezig houden met lesgeven over wijnen aan toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. Dit kan op een hotelschool zijn maar ook op een privéschool, -instituut, opleidingscentrum, wijnadviesbureau of wijnclub. Het beoogde doel van de wedstrijd is het erkennen en belonen van het werk van de wijndocenten.

De strijd om de titel Ambassadeur wordt gehouden in de acht Europese landen waar het Comité Champagne vertegenwoordigd is (Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Zwitserland en Spanje).

Kans op een week naar Champagne
Kandidaten die zich inschrijven, presenteren zich in september bij een selectie voor een Nederlandse jury. De finalist mag vervolgens in oktober een week naar de Champagnestreek. De selectie van internationale kandidaten zal in die week als bevoorrechte gasten worden behandeld door het Champagne Comité. Zij worden ontvangen bij diverse Champagne huizen en boeren waar zij het proces en de knowhow verder kunnen ontdekken.

Europese finale
Tijdens de nationale selectie en de eindwedstrijden zullen de kandidaten met behulp van een inhoudelijke presentatie moeten laten zien wat zij in huis hebben. Bij deze presentatie moeten zij uitleg geven met een educatieve benadering en daarnaast leiden zij drie Champagne proeverijen. Dit alles in het teken van het thema van dit jaar. Daarna zal de jury vragen aan hen stellen.

Data
De Nederlandse selectie wordt gehouden op donderdagmiddag 8 september in Amsterdam. De winnaar gaat naar de finaleweek in Frankrijk van 10 tot en met 14 oktober. De Europese finale wedstrijd vindt hier plaats op 13 oktober en het uitreiken van de prijs is op 14 oktober. De winnaar van deze award zal de award ‘Grand Prix Européen du Meilleur Formateur en vin de Champagne 2011’ ontvangen. Daarnaast zullen nog twee kandidaten worden betiteld met de ‘Prix Special du Jury 2011’ en ‘Prix Special du Comité Champagne’.

Meer informatie over de wedstrijd staat tref je op de  www.lesambassadeursduchampagne.com, waar je je kunt  inschrijven tot en met 8 juli 2011.

Lees ook:Anja Vondenhoff eerste Nederlandse Champage Ambassadeur
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne
Lees ook:Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur van Champagne
Lees ook:Belgische sommelier wint prestigieuze ‘Prix Le Montrachet’
Lees ook:Sommelier der Sommeliers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>