Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur van Champagne

7e finale Concours Champagne levert Nederlandse kandidate voor eindronde in Epernay

Anja Vondenhoff is sinds donderdag 8 september de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja boven de twee andere kandidaten vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren.

Elk jaar organiseert het Champagne Bureau Nederland in opdracht van Comité Champagne de Nederlandse finale van het Concours Européen des ambassadeurs du Champagne. Ditmaal was het thema ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage in de Champagne’. Na een voorselectie gaven de drie finalisten hun presentatie aan een vijfkoppige jury die de presentaties moest beoordelen op kennis van het terroir, druivensoorten en assemblage, originaliteit en pedagogiek.

Anja zit al meer dan 15 jaar  in het gastronomisch/hospitality onderwijs en breidde haar wijnkennis afgelopen jaren uit door opleidingen aan de Wijn Academie en Wine and Spirit Education Trust. In 2010 behaalde ze aan de Oostenrijkse Wijnacademie de titel Weinakademiker. Deze gedegen achtergrond zorgde ervoor dat ze met grote voorsprong de finale won.

 

In oktober staat Anja voor de negenkoppige jury in Epernay (waaronder Frank Jacobs) waar zij ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale. De zeven andere winnaars komen uit België,Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Dit jaar bestond de Nederlandse jury uit Noële Ruitenberg (Ruit&Rijst, Nederlands eerste Ambassadrice), Sjoerd de Groot (wijnschrijver en uitgever van Perswijn), Frank Jacobs (Wine PEP Talk schrijver en docent aan de Wijnacademie), Delphine Coustheur (œnologe van het Comité Champagne in Epernay) en Stephanie Dumoulin (Champagne Bureau Nederland).

Het Okura Hotel Amsterdam stelde graag haar Twenty Third Bar ter beschikking aan het Champagne Bureau. Deze bar werd in het verleden uitgeroepen tot beste Cocktail- en ChampagneBar van Nederland, een dus zeer toepasselijke locatie. De prijsuitreiking vond aan het einde van een geslaagde dag plaats in de Lobby Bar van het hotel.

www.ambassadeurschampagne.com
www.champagne.nl

Lees ook:Anja Vondenhoff eerste Nederlandse Champage Ambassadeur
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne
Lees ook:Champagne Comité zoekt beste Champagneprofessional
Lees ook:Kwaliteit Nederlandse wijn gaat omhoog
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>