Kwaliteit Nederlandse wijn gaat omhoog

Nederlandse wijnen worden steeds beter van kwaliteit. Dit bleek bij de jaarlijkse Nederlandse wijnkeuring op 11 september 2006. De ingezonden wijnen zijn eerst analytisch onderzocht in een Duits wijnlaboratorium, waarna de goed bevonden wijnen tijdens een beoordeling door een proefpanel van vakkundige vinologen en wijnhandelaren op hun waarde zijn getoetst. Het panel stond onder leiding van Frank Jacobs, proefdocent aan de Nederlandse wijnacademie.

De keuring werd gehouden volgens de internationale maatstaven van het 100-puntensysteem. De proeverij vond plaats bij het Productschap Wijn te Den Haag. De prijsuitreiking van de wijnen die een medaille hebben gekregen zal zijn op 8 oktober 2006 om 14.00 uur in de St. Olofskapel van het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Op deze dag vindt daar ook de finale plaats van het 18e Proefschrift Wijnconcours van de Wine & Food Association.

Voor het verkrijgen van een bronzen medaille moet de wijn tenminste 76 punten behalen. Voor een zilveren medaille is de ondergrens 82 punten. Van de in totaal 77 ingezonden wijnen waren er 37 wit, 7 rosé en 33 rood. In totaal zijn er 20 bronzen medailles uitgedeeld en 4 zilveren.

Bron: Wijnspecialist.be

Lees ook:Uitslag Wijnkeuring: Kwaliteit Nederlandse wijn flink in de lift
Lees ook:De Linie grijpt onterecht naast de prijzen
Lees ook:Officiele keuring van Nederlandse wijnen
Lees ook:Traditie en toekomst, typiciteit en trots: de essentie van Italiaanse wijnen
Lees ook:Genomineerden GaultMillau Awards bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>