Oosterscheldekreeft met champagne

The Harbour Club uit Scheveningen heeft gisteren de wedstrijd ‘Combineer kreeft en champagne’ gewonnen. De finale vond plaats bij hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs. De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar De Groene Lantaarn uit Zuidwolde en restaurant De Giesser Wildeman uit Noordeloos.

Finalisten
Het was de tiende keer dat Nederlandse topchefs uitgedaagd werden om een gerecht met Oosterscheldekreeft samen te stellen dat past bij een champagne van Moët & Chandon. dit keer was dat Grand Vintage 2002. Er waren 12 finalisten, waarvan 7 met een Michelinster.

Initiatief
De wedstrijd is een initiatief van Moët & Chandon Champagne, de Academie voor Gastronomie en de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. De jury bestond uit voorzitter Peter Klosse, wijnschrijver Gert Crum en SVH Meesterkok Marc van Gulick van landgoed Lauswolt.

Bron

Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne
Lees ook:Moët & Chandon onthult de GRAND VINTAGE 2006
Lees ook:Kreeftenwijn van 2012 is Italiaans
Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Anja Vondenhoff eerste Nederlandse Champage Ambassadeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>