Nieuwe gastronomische wijncursus

Academie voor Gastronomie start gastronomische wijncursus
De Academie voor Gastronomie voegt een gastronomische wijncursus aan haar programma toe. Thema van deze cursus is om wijnen te leren begrijpen vanuit een gastronomisch perspectief. In de bestaande wijncursussen ligt de nadruk vooral op de herkomst van de wijn. In de nieuwe cursus staat de smaak van de wijn centraal. Dat maakt het gemakkelijker om wijnen te begrijpen. De invloed van de techniek op de smaak van wijn is tegenwoordig vaak groter dan die van het gebied waar de wijn vandaan komt. De nieuwe opzet van de cursus van de Academie voor Gastronomie helpt om de wijnwereld van vandaag beter te begrijpen. Er zijn tien lessen en de stof is gebaseerd op ‘Aan de slag met wijn' het standaardwerk over wijn dat door Peter Klosse zelf is geschreven. De cursus wordt gegeven door Nel Minkjan. De eerste cursus start op 3 september 2007.

Naast de gastronomische wijncursus verzorgt de Academie voor Gastronomie ook de vijfdaagse cursus wijn-spijs en de jaaropleiding Gastronoom/Sommelier. Daarnaast is de Academie ook verantwoordelijk voor het lesprogramma Aankomend Gastronoom dat op vier ROC's in Nederland gegeven wordt.

Zie ook http://www.academiegastronomie.nl/ en http://www.aankomendgastronoom.nl/

Neem voor nadere informatie contact op met Peter Klosse, tel 055 5191429; [email protected]

De Academie voor Gastronomie

dr. P.R. Klosse

Amersfoortseweg 90

NL – 7346 AA Hoog Soeren

Tel. +31 (0) 55 5191429

Fax. +31 (0) 55 5191047

http://www.academiegastronomie.nl/

Lees ook:Peter Klosse lector Gastronomie International Hospitality Management
Lees ook:Stenden Hogeschool stelt 'smaaklector' aan
Lees ook:Nieuwe structuur en perspectief bij horecaopleidingen
Lees ook:Nieuwe cursus wijn-spijs door TV-kok Robèrt Verweij
Lees ook:Wijn workshop als kado van de Sint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>