Kreeftenwijn van 2012 is Italiaans

Tijdens Wine Professional 2012 te Amsterdam is afgelopen maandag de Italiaanse wijn Doceassaje 2010, Irpania DOC  van het Vinosia als Kreeftenwijn 2012 verkozen. Dit is de wijn die het beste samengaat met de Rolls Royces onder de kreeften, de Oosterscheldekreeft.


Deze witte Doceassaje wijn van het Zuid-Italiaanse huis Vinosia geeft bloemige en tropische aroma’s. In het glas ontwikkelt de wijn zich met volle en gebalanceerde smaken met behoorlijke mineraliteit en frisheid. De kenmerken van zowel de Greco als de Fiano druiven zorgen voor mooie combinatiemogelijkheden met smaakvollle zee- en schelpdieren, zoals de Oosterscheldekreeft.

De voorselectie was op 19 december. Uit ruim 35 inzendingen zijn 4 wijnen geselecteerd voor de finale blindproeverij tijdens Wine Professional 2012. De jury bestond uit leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft en vertegenwoordigers van Wine Professional onder auspiciën van Jan van Lissum.

Bart de Bree, voorzitter van de wijncommissie van de Kring van de Oosterscheldekreeft: “De volledige jury bestond uit 15 personen verdeeld over twee tafels. Unaniem werd voor deze witte Doceassaje wijn als beste begeleider voor de Oosterscheldekreeft gekozen. Het natuurlijke zoetje, de romigheid en de verfijnde smaak de Oosterscheldekreeft, gaat perfect samen met het delicate aroma van deze mooie wijn uit Italië”.

Importeur is wijnhandel Vino & Vetro uit Den Haag. De verkozen kreeftenwijn van het jaar 2012 zal als begeleider dienen bij het kreeftenmenu van de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft. Dit drie-gangen menu is van 1 april tot en met 15 juli (met een
mogelijke voorraaduitloop) bij de leden van de kreeftenkring te verkrijgen en kost  € 59,50 per persoon. De deelnemende restaurants zijn: De Etage (Bruinisse), De Perenboom (Burgh-Haamstede), Mondriaan (Domburg), De Stadsschuur (Goes), De Korenbeurs (Kortgene), Auberge Des Moules (Philippine), Vis aan de Markt (Scherpenisse), Hostellerie Schuddebeurs (Schuddebeurs-Noordgouwe), Auberge De Campveerse Toren (Veere), Oesterbeurs (Yerseke), Our Seaside (Renesse) en Brasserie Maritime (Zierikzee).

Voor meer informatie zie ook www.oosterscheldekreeft.nl

Lees ook:Eerste ‘schoonwaterkreeft’ voor Atsma en Peijs
Lees ook:Oosterscheldekreeft met champagne
Lees ook:Easyjet’s witte wijn de beste in de lucht
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Bordeaux Op z’n Best 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kreeftenwijn van 2012 is Italiaans

  1. Patrick Sliepen

    Goede tip John!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>