Wijngaard Hoog Beek & Royen

Wijngaard Hoog Beek & Royen gaat van start! Met behulp van veel vrijwilligers.
Zoals de Smaakvanwijn.com. De redactie gaat hier meehelpen!Ontmoet je mede-plukkers!Nu ja… plukkers… Zover is het natuurlijk nog niet. Er moet nog veel gebeuren op de akker. Gespit hebben ze al! En vanaf mei is het planten, mesten, verzorgen. Dat willen ze graag samen met u doen! Daarom hetenze  iedereen die in de wijnbouw wil van harte welkom op de informatieavond aanstaande donderdag, 7 maart.

Kent u geïnteresseerden? Neem ze mee. Hoe meer zielen, hoe meer wijn.

Druiven planten! Wie helpt?
DeelnemenWat houdt Wijngaard Hoog Beek & Royen in?Het project omvat de aanleg en het beheer van een biologische wijngaard in de oude ommuurde moestuin van buitenplaats Hoog Beek & Royen in Zeist. Hoog Beek & Royen is een gemeentelijk monument. Rotary Zeist gaat dit project aan in samenwerking met Het Utrechts Landschap.

Doelstellingen:

  1. Behoud van de historische moestuin en de ommuring ervan op het landgoed Hoog Beek & Royen. Dan doen we door moestuin en ommuring om te vormen tot een stadswijngaard.
  1. Een zo breed mogelijke groep uit Zeist en de Utrechtse Heuvelrug verbinden met de wijngaard en zijn directe omgeving, de buitenplaats Hoog Beek & Royen en het omliggende bos.
  1. Op actieve en educatieve wijze vorm geven aan de relatie tussen de bewoners, hun natuur en cultuur. Actief doen we dat door een grote groep vrijwilligers te betrekken bij de opzet en het onderhoud van de wijngaard. Het educatieve doel willen we bereiken met het geven en krijgen van voorlichting en kennis aan belangstellende groepen over de natuur en cultuur in het gebied.
  1. Met de opbrengst van de wijngaard zullen in principe de bovenstaande doelen verder worden uitgebouwd. Bij een substantiële meeropbrengst zullen lokale, maatschappelijke projecten worden gefinancierd. Dit zou vanaf 2016 mogelijk kunnen zijn.

Informatieavond en wijnproeverij 7 maart

Hoe kweek je een wijndruif? Wat voor soort moet je kiezen? Welke onderstam is het beste? En, niet onbelangrijk, hoe zal de wijn smaken? Hoe gaat het planten, verzorgen en snoeien van een jonge wijnstok in z’n werk?

Deze en andere vragen stellen we op de derde informatieavond van Wijngaard Hoog Beek & Royen, op 7 maart aanstaande vanaf 19.30 in het koetshuis van Van Lanschotbankiers aan de Laan van Beek & Royen. U bent van harte uitgenodigd om erbij te zijn. Er zullen wijnen geschonken worden die uit gelijksoortige wijngaarden als de onze komen.

Wilt u erbij zijn? Laat het ons weten.

Kijk ook eens in onze rubriek Nieuws.

Excursie

Bezoek aan de biologische wijngaard Hof van Twente in maart/april 2013. De rondleiding duurt maximaal drie uur.

Contactavonden

Beginnend in het voorjaar van 2013 zullen we informatieavonden gaan organiseren voor vrienden en vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen. Wij hopen dat vele vrienden bereid zijn om de wijnranken te verzorgen of anderszins een handje te helpen! Zo komen er ook sociale dwarsverbindingen in het project.

Voor overige informatie zie de WeBlog.

Klik hier voor een afbeelding van de brochure.

 

Lees ook:Wijngaard in Zeist
Lees ook:De eerste Zeister Wijngaard
Lees ook:Dineren in de tram in Brussel
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 15: Januari in Amstelveen
Lees ook:Biologische wijnen – biologische moestuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>