Druivenplukken in Bordeaux

De periode rondom de wijnoogst is in de Zuid-Franse regio bij Bordeaux één van de mooiste tijden van het jaar.  Een  enorme bedrijvigheid van de wijnboeren, als mieren rond een mierenhoop!  De geur van gistende druiven verspreidt zich over het land. Het is een en al hectiek!
Wil je het zelf eens meemaken?

Beleef deze bijzondere tijd… drie dagen genieten rondom de wijnoogst in de Bordeaux Regio vanuit Domaine la Fontaine!

Onder andere op het programma: een bezoek aan één van de prachtige wijnchateaus in St. Émilion of de Médoc, een rondleiding bij een kuiperij – een klein fabriekje waar je tussen de machines door loopt en kunt zien hoe de eiken vaten voor wijn en cognac worden gemaakt. En een ochtend zelf druiven plukken en persen bij de lokale wijnboer Vincent Morandière.

Aansluitend verzorgt de moeder van de wijnmaker een verrukkelijke en uitgebreide lunch in de wijnkelder met eigengemaakte patés, salades, etc. Met het ‘plukteam’ aan lange tafels, tussen de vaten, zoals dat generaties lang gebruikelijk was.

Naast de mooie wijnen, kun je die dagen ook kennis maken met de cognac én de lokale apéro ‘pineau des charentes’. Natuurlijk vergezeld door heerlijke maaltijden. De vrije middag in het programma geeft gelegenheid om deze prachtige regio verder te ontdekken of om gewoon een boek te lezen aan de rand van het zwembad.

Alle informatie vind je verder op de website van Domaine la Fontaine!

Lees ook:Nieuw: verrassende ICE Cognac
Lees ook:Bijzonder Aostadal
Lees ook:Wijnen & Zn in Apeldoorn en De Eerste Apeldoornse Wijnschool zijn er klaar voor
Lees ook:Wijnreis Zwitserland
Lees ook:N.R & F van vandaag de dag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>